Wanneer moet je in thuisquarantaine voor werken op locatie?

29 juli 2020

Laatste update: 19 augustus 2020

Ga je (deels) werken op locatie of naar evenementen en bijeenkomsten in universitaire gebouwen? Dan heb je alleen toegang als je geen risico vormt voor je collega’s en studenten.

Wanneer mag je niet naar de universiteit komen?

Wanneer de overheid (thuis)quarantaine adviseert, mag je niet naar de universiteit komen. In praktijk betekent dat, dat je niet mag komen:

• als je klachten (hoesten, verkouden, koorts, benauwdheid) hebt. Voor de zekerheid kun je de RIVM-check doen. Als je klachten hebt moet je je laten testen op COVID-19.
  • als je net uit een land of gebied komt dat code oranje of rood heeft (gekregen). Dan mag je 10 dagen niet op locaties van de universiteit komen werken. Controleer op de website nederlandwereldwijd.nl wat geldt op de dag dat je in Nederland aankomt, want het reisadvies wijzigt regelmatig en er zijn soms uitzonderingen.

Nieuwe internationale medewerkers

We begrijpen dat de quarantainemaatregel lastig kan zijn voor nieuwe internationale medewerkers. Als je vragen hebt over de quarantaine, neem dan contact op met  je leidinggevende.