ICT

Weer naar kantoor? Plan tijd voor de software-updates van je werklaptop

30 juli 2020

Ga je na maanden thuiswerken voor het eerst weer naar kantoor met je Windows werklaptop? Werk dan je laptop bij met de laatste software-updates. Het installeren van deze updates kan tot een halve werkdag in beslag nemen. Daarna werkt je laptop weer zoals je gewend bent.

Je hebt een Windows werklaptop. Wat kan je doen om tijd te besparen?

Controleer thuis of je de laatste software updates hebt geïnstalleerd. Op de helpdesk portal staat beschreven hoe je dat doet. Dat scheelt tijd als je weer verbinding maakt met het universitaire netwerk.

Houd rekening met een extra update op kantoor

Ben je op kantoor en maakt je werklaptop verbinding met het universitaire netwerk via wifi (NUWD-laptop) of met een netwerkkabel, dan volgt er automatisch een controle op de updates. Het kan zijn dat je laptop daarna een nieuwe versie van Windows 10 installeert. Hou er rekening mee dat je dan je werklaptop een aantal uur niet of nauwelijks kan gebruiken.

Tip

Vergeet niet om de bestanden die je tijdens het thuiswerken hebt gemaakt of aangepast, op te slaan op je P-schijf, J-schijf, SURFdrive of OneDrive. Vergeet ook je adapter niet. Je laptop mag niet uitvallen tijdens het installeren van de updates.

Heb je een Mac werklaptop? Zorg er dan voor dat je thuis maandelijks je laptop bijwerkt. Op de helpdesk portal staat beschreven hoe je dat doet. Als je daarna weer naar kantoor gaat, ben je geen extra tijd kwijt aan het installeren van updates.