Werken in de zomervakantie op universiteitslocaties in Den Haag

14 juli 2020

De norm van het RIVM blijft voorlopig om thuis te werken maar vanaf nu tot 1 september zijn er wel meer mogelijkheden om in Den Haag in Wijnhaven of de Schouwburgstraat te werken.

Omdat veel studenten de komende tijd niet aanwezig zijn op de universiteit en omdat veel collega’s ook met vakantie gaan, is er tijdelijk een verruiming van de mogelijkheden om op kantoor te werken.

Wat is er veranderd?

Voorheen had je toestemming van je leidinggevende nodig om op kantoor te werken. Vanaf nu is die toestemming niet meer nodig.  Zonder opgaaf van reden mag je op kantoor werken. Bijvoorbeeld voor het voorbereiden van onderwijs, een sollicitatiegesprek, een brainstorm of een inwerkdag van een nieuwe collega. Of omdat je kinderen thuis zijn voor de zomervakantie en je in alle rust wilt werken.
Deze verandering geldt specifiek voor de Haagse gebouwen Wijnhaven en Schouwburgstraat. Neem contact op met je leidinggevende als je in een ander gebouw dan Wijnhaven of Schouwburgstraat wilt werken. Voor andere gebouwen kunnen namelijk andere regels gelden.

Registratie

Je registreert je bij de receptie bij binnenkomst en vertrek. Per gebouw kan er dan medio augustus geanalyseerd worden hoe druk het is geweest, of er knelpunten waren en of eventuele aanpassingen nodig zijn.

1,5 meter universiteit

We houden wel rekening met de 1,5 meter afstand die we in acht moeten nemen. Dat betekent dat ruimte schaars is. Om ieders gezondheid en veiligheid te garanderen, zijn er beperkingen in de gebouwen. De capaciteit van kamers is lager: het aantal medewerkers dat aanwezig mag zijn staat aangegeven met een sticker op de deur. Soms zijn bureau-opstellingen gewijzigd. De gangen, trappen en liften mogen niet te vol worden en zijn voorzien van instructies hoe de ze te gebruiken. Gebouwbeheerders hebben, samen met het UFB, de maximum capaciteit van de gebouwen bepaald.

Tijdens de introductieweken –half augustus- zijn er in sommige gebouwen wel weer veel studenten, wat de mogelijkheden dan kan beperken.