Facilitair, Organisatie

Corona & onderwijs en onderzoek aan onze faculteit: update 29 september 2020

29 september 2020

Er gelden vanaf dinsdag 29 november 18.00 uur nieuwe regels voor heel Nederland.

Via deze weg informeert het faculteitsbestuur alle medewerkers wat dit betekent voor het onderwijs en onderzoek aan onze faculteit.

• Al het onderwijs in de gebouwen gaat vooralsnog door zoals gepland.
  • Het aantal van max. 30 personen in een zaal geldt niét voor het onderwijs. Het max. aantal studenten per zaal staat aangegeven op de deur. Deze is gebasseerd op de 1,5 meter-norm.
  • Het dragen van mondkapjes binnen onze gebouwen is niet verplicht. Indien je een mondkapje wilt dragen ben je vrij om dit te doen.
  • De studieplekken in de bibliotheek voor onze studenten blijven op het huidige niveau.
  • Doorloop altijd de corona-check voordat je college komt geven.
  • Reizen voor het geven van onderwijs valt in de categorie ‘Noodzakelijk’.

• Onderzoek doen we zoveel mogelijk vanuit huis.
  • Aanvragen om op locatie te werken voor je onderzoek stem je af met je leidinggevende. Deze kan toegang aanvragen. Promovendi kunnen ook toegang aanvragen via Jean-Pierre van der Rest, de promovendidecaan: promovendidecaan@law.leidenuniv.nl.
  • Reizen naar congressen en seminars is niet toegestaan.

Werk

• We werken vanuit huis, tenzij je voor onderwijs/onderzoek op de faculteit moet zijn.
  • Overleggen, vergaderingen, brainstormsessies doen we dus in MS Teams.
  • Er zijn géén instituutsuitjes, teambuilding sessies e.d. binnen of buiten de deur meer toegestaan.
  • Aanvragen om toch op locatie te werken stem je af met je leidinggevende. Deze kan toegang aanvragen.
  • Doorloop altijd de corona-check voordat je naar het werk komt.
  • Maak je je zorgen? Neem dan direct contact op met je leidinggevende.

Heb je nog vragen over de maatregelen, kijk dan op de website voor alle actuele informatie.

Zodra er weer ontwikkelingen zijn ontvang je nieuwe informatie.

Heel veel succes en zorg goed voor jezelf en je naasten.

Kijk hier voor de FAQ met betrekking tot ons onderwijs.