Universiteit Leiden

nl en

Onderwijs, Sociaal, Organisatie

Nieuwe collega's Pedagogiek stellen zich voor

10 september 2020

We werken alweer een half jaar thuis, maar dat nam niet weg dat de afgelopen tijd nieuwe mensen zijn begonnen. Nieuwe collega's aan het Instituut Pedagogische Wetenschappen in Leiden stellen zich online voor, laten we hopen dat we elkaar snel in het echt kunnen leren kennen!

Erica Stedenburg
Erica Stedenburg

Dag allemaal, mijn naam is Erica Stedenburg. Ik woon in Rotterdam samen met mijn vriend en onze twee kinderen. Na het afronden van mijn opleiding Logopedie aan de Hogeschool Rotterdam heb ik op een VSO-LOM school gewerkt. Dit is een school voor kinderen met Leer- en Opvoedingsmoeilijkheden, die bestaan tegenwoordig niet meer.

Tegelijkertijd studeerde ik Pedagogische Wetenschappen aan de Universiteit van Leiden, afstudeerrichting Jongerenstudies en Jeugdbeleiddie studie africhting bestaat inmiddels ook niet meer. De titel van mijn scriptie was 'Grote en kleine vissen', een onderzoek naar de invloed van verschillende leersituaties op het emotioneel welbevinden, motivatie en prestatie van leerlingen.

Na mijn studie heb ik gewerkt bij de GG Rotterdam, op de afdeling Jongeren en Genotmiddelen. Al snel combineerde ik die functie met doceren op de pabo. Na een paar jaar ben ik fulltime gaan werken op de pabo, dat doe ik nu nog steeds. Maar na bijna 20 jaar ga ik een nieuwe uitdaging aan op de Universiteit van Leiden als docent. Ik ben al begonnen als tutor van twee groepen. Extra bijzonder in deze tijd, omdat het de enige bijeenkomst is die niet online is.

Renate Buisman
Renate Buisman

In oktober start ik als Universitair Docent bij de programmagroep Forensische Gezinspedagogiek en Jeugdhulpverlening. Weer aan de slag bij deze afdeling voelt als thuiskomen, aangezien ik hier van 2015 tot 2019 PhD-student was. Mijn proefschrift getiteld: 'Getting to the heart of child maltreatment: A multidimensional investigation using an extended family design' heb ik afgelopen mei verdedigd.

Momenteel werk ik als postdoctoraal onderzoeker aan de VU Amsterdam op een project gericht op het verkrijgen van inzicht in de hormonale en neurale processen die een rol spelen bij het vaderschap. Ik heb hier het afgelopen jaar veel kennis opgedaan die goed van pas komt in mijn nieuwe functie als universitair docent. Ik heb veel zin om te beginnen! Hoewel ik veel collega's al ken, is er ook een aantal dat ik nog niet heb ontmoet. In deze gekke tijd kom je elkaar niet zo snel in de wandelgangen tegen, maar toch hoop ik snel een praatje te kunnen maken met iedereen!

Jasper Maas
Jasper Maas

Ik ben Jasper Maas en komend collegejaar verzorg ik onderwijs bij Pedagogische Wetenschappen. Mijn loopbaan hiervoor bestaat uit veel verschillende richtingen: van een opleiding sportmanagement, via sociologie aan de VU, naar de lerarenopleiding maatschappijleer.

Als leraar maatschappijleer heb ik dan ook 5 jaar les gegeven aan de GSG Leo Vroman in Gouda, tot ik 7 jaar geleden naar Zwitserland verhuisde. Daar gaf ik in Zürich NTC onderwijs en aan de Pädagogische Hochschule Zürich heb ik onderzoek gedaan. Eerst naar de professionalisering van beginnende leraren, en de laatste jaren promotieonderzoek naar de invloed van schoolleiders op het welbevinden en de motivatie van leraren in het po en vo. Graag vertel ik jullie hier meer over!

Als geboren Leienaar ben ik blij om weer in Leiden te wonen en bovendien aan de Universiteit Leiden aan de slag te kunnen gaan. Ik kijk ernaar uit om mijn ervaring als onderzoeker en leraar in te zetten in het onderwijs van Pedagogische Wetenschappen. Hopelijk zullen er ondanks de huidige omstandigheden genoeg mogelijkheden zijn om elkaar te zien en kennis te maken.

Merel de Bondt
Merel de Bondt

Mijn naam is Merel de Bondt, ik ben geboren in Leiden en woon in Voorschoten met mijn man en dochter. De afgelopen 4 jaar deed ik onderzoek naar de effecten van gezinsgerichte programma’s (book giveaway programma’s) op de geletterde thuisomgeving en de taalontwikkeling van jonge kinderen.

Voordat ik aan mijn promotieonderzoek begon, werkte ik in het klinische veld van diagnostiek en behandeling van leerproblemen bij leerlingen in het basisonderwijs. Tevens heb ik op middelbare scholen een bredere functie bekleed binnen het passend onderwijs waarbij ik leerling begeleidde die door gedragsproblemen moeite hadden om mee te komen.

Nu ik bij de Universiteit Leiden ga werken, heb ik een kwartet wat betreft de universiteiten waar ik gestudeerd en/of gewerkt heb. Mijn bachelor Pedagogische Wetenschappen heb ik namelijk aan de Universiteit Utrecht gedaan, mijn master Orthopedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam en mijn promotieonderzoek aan de VU.

Ik hoop dat ik met mijn klinische en wetenschappelijke ervaring betekenisvol onderwijs kan verzorgen voor de studenten. Het is een bijzonder jaar om te starten als docent en ik hoop dan ook dat het ondanks de maatregelen lukt om klassikale discussies te voeren en de studenten te leren kennen.

Ilse Ouwerkerk
Ilse Ouwerkerk

Mijn naam is Ilse Ouwerkerk, ik ben 23 jaar oud en woonachtig in Uitgeest. Dit academisch jaar (2020/2021) begin ik als docent bij Pedagogische Wetenschappen. Gedurende mijn hele studietijd heb ik met plezier gestudeerd aan de Universiteit Leiden. Ik ben gestart met de bachelor Pedagogische Wetenschappen met specialisatie Onderwijswetenschappen. Vervolgens heb ik de masterspecialisatie Educational Science met extracurriculaire vakken van masterspecialisatie Digital Media in Human Development cum laude afgerond. Sinds februari 2020 ben ik afgestudeerd.

Mogelijk ben ik voor sommigen een bekend gezicht: ik heb bij Marian Hickendorff gewerkt als onderzoeksassistent bij het project 'Handig Rekenen' en sinds het begin van het coronatijdperk werk ik voor de Universiteit Leiden als digitale ondersteuner binnen het Instituut Pedagogische Wetenschappen. Mijn werkzaamheden bestaan uit het ondersteunen van docenten bij het vormgeven van digitaal onderwijs. Als volgende stap ga ik dit combineren met lesgeven. Dit sluit goed aan bij mijn ambitie om bij te dragen aan effectief onderwijs.

Ik kijk ernaar uit om met veel enthousiasme studenten kennis bij te brengen. Neem gerust contact met mij op om kennis te maken!

Ashwina Kesarlal
Ashwina Kesarlal

Hoi allemaal! Graag stel ik mij via deze weg even voor. Ik ben Ashwina Kesarlal, één van jullie nieuwe collega’s! Vanaf 1 september ga ik aan de slag als docent bij het Instituut Pedagogische Wetenschappen en tevens als onderzoeksmedewerker binnen de programmagroep Forensische gezinspedagogiek en jeugdhulpverlening.

Een aantal jaren geleden ben ik van studie gewisseld en ben ik met open armen ontvangen door de Universiteit Leiden, waar ik inmiddels de bachelor Pedagogische Wetenschappen en de master Orthopedagogiek heb behaald. Tevens verwacht ik binnenkort de master Applied Neuroscience in Human Development af te ronden.

Het lijkt mij leuk om als docent aan de andere kant van de studiebanken te staan en mede door toepassing van mijn eigen ervaring als Leids student zo goed mogelijk onderwijs te kunnen bieden. Ook verheug ik mij erop mijn enthousiasme en passie voor het verrichten van onderzoek in te zetten als onderzoeksmedewerker.

In de toekomst zou ik graag willen promoveren en ik hoop op deze wijze alvast een positieve bijdrage te kunnen leveren aan het onderzoekswerkveld. Ik kijk ernaar uit om veel te mogen leren, mijzelf te ontwikkelen, mijn gezellige collega’s (online) te ontmoeten, met jullie samen te werken en vooral te genieten van deze prachtige ervaring!

Mirte Teunissen
Mirte Teunissen

Hoi allemaal, ik ben Mirte, 25 jaar en net afgestudeerd van de Leidse researchmaster Ontwikkelingspsychopathologie. Ik ga dit academische jaar aan de slag op de universiteit als parttime werkgroepdocent.

Sinds deze zomer woon ik samen met mijn vriend en mijn vier baby's in het sfeervolle Oud-Rijswijk - twee ondeugende konijntjes en twee reusachtige katten. Naast het verzorgen van mijn baby's en mijn planten doe ik met veel plezier aan yoga en sportief paaldansen. Ik krijg energie van creatieve projecten, zoals het maken van muurschilderingen, het luisteren naar wetenschappelijke podcasts of een duik in de zee. Dit zorgt ervoor dat ik elke dag met veel enthousiasme en positiviteit aan het werk ga.

Ik hoop het komende jaar een betekenisvolle verbinding te gaan maken tussen onderwijs en de praktijk en veel te leren van collega's. Naast het docentschap op de universiteit, werk ik in de gehandicaptenzorg, doe ik vrijwilligerswerk bij een hulplijn en ben ik danslerares. Ik hoop jullie binnenkort te leren kennen!

Marloes van Moort
Marloes van Moort

Ik ben Marloes van Moort en ik start per half september als docent bij Pedagogische Wetenschappen. De meeste van jullie kennen me waarschijnlijk al, want ik loop al héél lang rond in Leiden.

Mijn Leidse loopbaan begon als student Psychologie in 2006. Over de jaren ben ik van de ene naar de andere afdeling binnen het instituut Psychologie gehopt: Ik heb als student-assistent bij Cognitieve Psychologie gewerkt en na mijn afstuderen ben ik begonnen als projectmedewerker Blended Learning voor het hele instituut. Deze functie heb ik gecombineerd met een functie als datamanager bij de afdeling Gezondheids- Medische en Neuropsychologie tot ik eind 2015 overstapte naar Pedagogiek om bij de programmagroep Onderwijswetenschappen te gaan promoveren.

In mijn promotieonderzoek heb ik verschillende onderzoeksmethoden gebruikt (o.a. gedragsmaten, eye-tracking en fMRI) om te onderzoeken hoe ervaren lezers verschillende bronnen van informatie, waaronder hun eigen achtergrondkennis en informatie uit de tekst zelf, gebruiken om teksten te lezen en te begrijpen. Ik ben mijn proefschrift aan het afronden en hoop dat ik deze later dit jaar kan verdedigen.

Naast mijn aanstelling in Leiden werk ik ook als docent bij het departement Talen, Literatuur en Communicatie aan de Universiteit Utrecht. In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik doe aan turnen, hardlopen en af en toe boulderen. Ook ben ik gek op muziek. Ik ga graag naar concerten en festivals (ik hoop dat dit snel weer kan!). Ik ben altijd in voor een (digitaal) kopje thee, dus schroom niet om binnen te lopen/teamsen/skypen!

Anne-Laura van Harmelen
Anne-Laura van Harmelen

Mijn naam is Anne-Laura van Harmelen en ik begin in september in Leiden. December 2013 ben ik in Leiden gepromoveerd bij de afdeling Klinische Psychologie op de effecten van emotionele kindermishandeling op het brein en cognitie. Hierna woonde ik de afgelopen 7 jaar in Cambridge UK en heb ik gewerkt bij de afdeling Psychiatrie en leidde daar de Risk and Resilience Group. Ook was ik fellow van Lucy Cavendish College.

Mijn onderzoeksgroep onderzocht hoe we veerkracht kunnen versterken bij jongeren met een geschiedenis van jeugdtrauma. In Leiden zal ik dit onderzoek voortzetten in het kader van het stimuleringsprogramma Sociale Veerkacht en Veiligheid.

Hannah Peeters
Hannah Peeters

Ik ben Hannah Peeters, ik ben 25 jaar oud en ik woon met mijn vriend in ons mooie Leiden, maar kom oorspronkelijk uit Haarlem. Tijdens mijn middelbare schooltijd kwam ik erachter dat ik graag meer wilde leren over opvoeding en de ontwikkeling van het kind, met name wat betreft de talige en schoolse aspecten daarvan. Ik was dan ook ontzettend blij dat er een studie bestond die daarop aansloot en begon in 2013 met de bachelor Pedagogische Wetenschappen hier in Leiden.

Bijna twee jaar geleden ben ik afgestudeerd van de research master, waarin ik me veelal richtte op leerproblemen, ontwikkelingsstoornissen en neuropedagogiek. Ook liep ik toen mijn klinische stage bij het LUBEC. Na mijn afstuderen ben ik aan de slag gegaan als zelfstandig diagnosticus en behandelaar bij verschillende praktijken. Tegelijkertijd werkte ik als onderzoeksmedewerker voor het PIT-project. Het was heel fijn om als startende orthopedagoog zo kennis te maken met veel verschillende soorten problematiek, behandelmethodes en doelgroepen.

Om mijn ervaring en kennis nog verder uit te breiden, mag ik per september beginnen aan de opleiding tot GZ-psycholoog bij het LUBEC. Ik kijk er ontzettend naar uit om weer 'terug te komen' bij mijn oude stageplek, oude gezichten weer terug te zien en als docent van de klinische vakken aan de slag te mogen!  Het collegiale contact zal vast wat rommelig zijn vanwege alle omstandigheden, maar loop gerust eens (digitaal) langs om kennis te maken!

Anna Meijer
Anna Meijer

Hoi! Ik ben Anna Meijer en start in september als Universitair Docent bij de programmagroep Neuropedagogiek en Ontwikkelingsstoornissen. Ik kom uit Amsterdam en woon sinds drie jaar in Diemen. Ik heb een achtergrond in de klinische neuropsychologie (UvA) en bewegingswetenschappen (VU).

Sinds 2015 ben ik betrokken als promovenda bij het onderzoek ‘Slim door Gym’ aan de Vrije Universiteit. In dit onderzoek hebben we de effecten van extra bewegingsonderwijs op basisscholen onderzocht bij zo’n 1000 gezonde kinderen. Naast mijn werk in Leiden zal ik mij bezighouden met het afronden van mijn proefschrift. Deze zal zich voornamelijk richten op de relatie tussen fitheid, executief functioneren, hersenstructuur en hersenfunctioneren bij kinderen.

In Leiden hoop ik mij verder te kunnen ontwikkelen als docent en hoop ik ook een wetenschappelijke bijdrage te kunnen leveren binnen de programmagroep. Ik heb heel veel zin deze nieuwe uitdaging en ben benieuwd naar mijn nieuwe collega’s. Ik sta altijd open voor een (virtueel) gesprekje!

Elize Koopman-Verhoeff
Elize Koopman-Verhoeff

Mijn naam is Elize Koopman-Verhoeff en per september start ik als GZ-psycholoog in opleiding aan het LUBEC en een dag per week als docent pedagogische wetenschappen. Ik heb aan de Universiteit van Leiden gestudeerd en hier ook de research master Developmental Psychopathology in Education and Child Studies gedaan.

Na mijn studie heb ik promotieonderzoek gedaan bij het Erasmus Medisch Centrum bij het Generation R-onderzoek, een groot populatie-onderzoek dat ongeveer 8000 opgroeiende kinderen volgt tot de jongvolwassenheid. Ik heb onderzoek gedaan naar slaap en gedragsproblemen bij kinderen. In september zal ik mijn proefschrift verdedigen.

Samantha Vermeulen
Samantha Vermeulen

Mijn naam is Samantha Vermeulen, ik ben 26 jaar oud en woon samen met mijn vriend en twee lieve katten in Zoetermeer. In 2017 heb ik mijn bachelor diploma Pedagogische Wetenschappen behaald aan de Universiteit Leiden. Daarna heb ik een jaar de wereld rondgereisd.

Weer terug in Nederland ben ik in 2018 begonnen aan het research master programma Developmental Psychopathology in Education and Child Studies. Deze master heb ik afgelopen zomer succesvol afgerond. Momenteel werk ik ook nog 3 dagen per week mee aan een onderzoek naar kindermishandeling en corona, en dit zal ik het eerste blok combineren met 2 dagen per week onderwijs.

Mijn master en het werken bij verschillende projecten als student-assistent hebben mij doen inzien dat ik alle aspecten van het doen van onderzoek erg leuk vind en dat ik mij graag nog verder zou willen ontwikkelen binnen de wetenschap. Ik ben dan ook erg enthousiast over het feit dat ik vanaf het tweede blok zal ik starten als promovendus op een onderzoek naar negatieve jeugdervaringen en antisociaal gedrag voor 4 dagen in de week.

Ik blijf hiernaast dan 1 dag in de week onderwijs geven. Ik heb het zelf altijd erg naar mijn zin gehad op de Universiteit Leiden, dus ik ben stiekem wel heel erg blij dat ik hier voorlopig nog mag blijven. Het lijkt me leuk om mijn nieuwe collega’s beter te leren kennen, dus stuur vooral een berichtje om een keer (online) samen een koffietje te drinken!

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.