Nieuwe versie campusprotocol online

4 september 2020

Op 4 september is er een nieuwe versie van het campusprotocol verschenen. Je leest hierin onder andere wat te doen bij een eventuele besmetting.

Het academische jaar is inmiddels begonnen, en we hebben veel van onze studenten en docenten weer kunnen verwelkomen in onze gebouwen. Nu er meer mensen naar de universiteit komen, zullen we ook onder onze studenten en medewerkers te maken krijgen met besmettingen met het virus. Het is begrijpelijk dat hierover zorgen en vragen zijn binnen onze organisatie, onder meer over wat te doen bij een eventuele besmetting. Daarom is het campusprotocol aangevuld met deze informatie; er is nu een nieuwe versie beschikbaar.

Wat te doen bij een besmetting met het coronavirus?

Ben je positief getest op het coronavirus? Dan vragen we je dringend om dat te melden. Studenten kunnen dit doen bij hun studieadviseur en medewerkers bij hun leidinggevende. Studenten en medewerkers vormen een community met intensieve contacten. Het is in het belang van ieders gezondheid en veiligheid om te weten of er ergens clusters van besmettingen (dreigen te) ontstaan. Vandaar dat we je vragen om het te melden als je een positieve testuitslag hebt gekregen.

Besmettingen melden is niet verplicht. Ze worden niet geregistreerd, er is ook geen database waarin deze worden bijgehouden. Meld je een besmetting bij je studieadviseur of leidinggevende, dan wordt die informatie anoniem doorgegeven aan de afdeling Veiligheidszaken. Als het nodig is, zullen in overleg in overleg met de GGD (extra) maatregelen worden genomen. We publiceren geen overzicht met besmettingen op de websites en we communiceren hier ook niet op een andere manier universiteitsbreed over.

Als iedereen zich aan het campusprotocol houdt, namelijk niet naar de universiteit komen bij klachten of na terugkeer uit een land met rood of oranje reisadvies, 1,5 meter afstand houden en regelmatig handen wassen, dan is het risico op besmettingen gering. Met elkaar houden we de universiteit tot een veilige en gezonde werkplek voor onze medestudenten en collega’s, en dragen we bij aan de bestrijding van het coronavirus.