Universiteit Leiden

nl en

ICT

Terugkeer op kantoor - werken met Teams en OneDrive

24 september 2020

Ga je na maanden thuiswerken weer naar kantoor? Zorg er dan voor dat je je pc of laptop goed bijwerkt. Let ook op bij het opslaan van je bestanden.

Installeer Microsoft Office 365 en Teams (opnieuw) via het Software Center op je pc of laptop. Dit omdat de Office-versie of Teams-app die je misschien hebt geïnstalleerd via Office.com soms minder goed werkt vanaf je werkplek. 

Heb je een camera en microfoon nodig op je pc? Vraag ze aan via de helpdesk portal.

Hoe werk je je desktop en laptop bij?

 • Desktop op de universiteit en door universiteit beheerde werklaptop
  Installeer als je op de universiteit bent de nieuwste versies van Microsoft Office, inclusief Teams, via het Software Center (klik Windows Start > Software Center, kies dan bij Applications voor “Office 365 CTR (incl Visio en Project) (SAC)”) op je desktop en universitaire laptop waar je thuis mee werkte.  

  Tip: bespaar tijd door thuis alvast alle beschikbare Windows 10-updates op je universitaire laptop te installeren. Zie de mededeling Weer naar-kantoor? Plan tijd voor de software-updates van je werklaptop.
   
 • Universitaire Mac
  Installeer als je op de universiteit bent als dat nodig is de Teams-app via het Managed Software Center. De overige Office-apps zijn al aanwezig. 
   
 • Privé-laptop
  Wil je op de universiteit op je privé-laptop werken? Maak dan verbinding maken met wifi (eduroam) om op het netwerk te komen. Lees meer over Office 365, OneDrive and Teams op de helpdesk portal.

Wat heb je verder nodig?

 • Om met Teams te kunnen vergaderen heb je een camera en microfoon (headset) nodig. Die kun je aanvragen via de helpdesk portal
 • Neem de oplader van je laptop mee naar kantoor.

Let op bij het opslaan van bestanden

Werk je weer op het netwerk? Pas dan op bij het opslaan van bestanden.

Heb je in maart bestanden gekopieerd van de J-schijf of de P-schijf om thuis te gebruiken? Wees dan voorzichtig bij het terugplaatsen van deze bestanden. Het risico bestaat dat je de originelen overschrijft, of dat er verwarring over versies ontstaat. Zeker als er sprake is van gedeelde bestanden. 

Tips:

 • Maak duidelijke afspraken met je collega’s en pas de titel van een bestand aan door een datum of versienummer toe te voegen. 
 • Wil je samen met collega's aan een bestand werken? Dan kun je het bestand ook delen in Teams. 

Kijk voor meer tips en uitgebreide informatie op de helpdesk portal

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.