Facilitair, ICT, Onderwijs

Student-assistenten beschikbaar om live onderwijs te modereren

6 oktober 2020

Wordt het wat veel om bij het online onderwijs tegelijkertijd de regie en de techniek te verzorgen? Bij het Centre for Innovation (CfI) kunt u getrainde student-assistenten aanvragen voor het modereren van live sessies in Kaltura en MS Teams. Voor afdelingen zijn hier momenteel geen kosten aan verbonden.

De moderator is aanwezig om twee noodzakelijke functies te vervullen in een online onderwijsomgeving:

• Zorgen voor technische basisondersteuning voor docent en studenten: moderators zijn getraind in Kaltura Live Rooms en MS Teams en kunnen helpen met het oplossen van problemen met de webcam of microfoon, waarbij ze gebruikers helpen de juiste knoppen te vinden om (bijvoorbeeld) schermen te delen of de opname te starten of te stoppen.
  • Verwelkomen van de studenten in de live room: de moderator zal vanaf het begin van de sessie aanwezig zijn, wat betekent dat ze kunnen helpen om studenten toe te laten in de live room en kunnen helpen met het geven van een welkomstboodschap en communityrichtlijnen aan alle aanwezigen.

Meer informatie is te lezen op de omgeving van de Learning and Teaching Community binnen MS Teams (kanaal ‘online tools’, tab ‘bestanden’. Als u nog geen lid bent, kunt u een berichtje sturen aan LTC@law.leidenuniv.nl).

Bij voorkeur is zover mogelijk van tevoren bekend bij CfI voor welke vakken er support nodig is, maar in ieder geval uiterlijk een week van tevoren. Aanvragen kunnen worden gemaild naar moderationsupport@sea.leidenuniv.nl. Graag hierbij de volgende informatie vermelden:

- Naam van het vak en de docent (+mailadres)
- Datum (periode)
- Tijd