Sociaal

Jouw oproep of evenement op @LeidenLaw op Instagram? Lees hier hoe je dat doet

6 september 2021

Instagram is een van de snelst groeiende socialemediakanalen van onze faculteit. Sinds deze maand hebben wij meer dan 10.000 volgers op ons account @LeidenLaw! Daarmee hebben we een enorm bereik onder met name studenten, maar ook veel andere geïnteresseerden.

Als @LeidenLaw plaatsen we graag oproepen of interessante activiteiten van bijvoorbeeld studieverenigingen op ons Instagramaccount. Omdat we steeds meer verzoeken krijgen, willen we daar graag een vaste aanlevervorm voor introduceren.

Voor de promotie van jouw evenement o.i.d. dient daarom het volgende aangeleverd te worden:

• Een foto in de grootte van een Instastory (1080 x 1920 px) met alle informatie die je wilt delen. Tip: gebruik hiervoor Canva! Belangrijk hierbij is dat de foto de gehele grootte moet beslaan en niet een kleinere foto met een lege ruimte er omheen kan zijn.
  • Als één Instastory niet voldoende is, kan het in twee story's.
  • Als het niet lukt om een Instastory kant-en-klaar aan te leveren, is het mogelijk om een foto + korte tekst (alleen de kern, een lange tekst past niet in een instastory) aan te leveren en wordt er door ons een post gemaakt in een standaard lay-out.
  • Een Instagramaccount of weblink voor meer informatie waar wij naar kunnen verwijzen.

Een verzoek kan gestuurd worden naar online@law.leidenuniv.nl of via insta-dm naar @LeidenLaw. Het kan een aantal dagen duren voor u een reactie krijgt. Stuur het verzoek daarom een aantal dagen voor het geplaatst moet worden, zodat we dit kunnen inplannen.

Voor we besluiten iets te plaatsen, zullen we beoordelen of dit interessant is voor rechten- en/of criminologiestudenten. We kunnen niet heel veel tegelijk promoten. Er kan dus niet oneindig gebruik van worden gemaakt.

Volg jij @LeidenLaw al op Instagram? @LeidenLaw is met name gericht op studenten en wordt bijgehouden door het Social Media Team van onze faculteit. Het team bestaat uit enthousiaste, creatieve en online vaardige studenten van onze faculteit. Alle instituten zijn binnen het team vertegenwoordigd.

Op het account vind je handige studietips, de mooiste plaatjes van Leiden en allerlei andere nuttige informatie voor rechten- en criminologiestudenten.

Bekijk (en volg) @LeidenLaw hier!