P&O

Ben je VK-onderdaan en wil je na de Brexit in Nederland blijven wonen en werken?

30 november 2020

Op 31 januari 2020 heeft het Verenigd Koninkrijk (VK) de Europese Unie (EU) verlaten. Tot en met 31 december 2020 is de overgangsperiode nog van kracht en mag je als VK-onderdaan in Nederland (blijven) wonen, werken en studeren. Door de Brexit verandert dit echter vanaf 1 januari 2021. Je hebt dan een verblijfsvergunning nodig.

Wat moet ik regelen als VK-onderdaan?

1. Woon en werk je in Nederland? Zorg ervoor dat je ook na de Brexit in Nederland kunt blijven wonen en werken. Kijk voor meer informatie op de website van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND)
  2. Heb je je verblijfsvergunning ontvangen? Als werkgever is de universiteit verplicht een kopie van je verblijfsvergunning toe te voegen aan je digitale dossier. Scan de voor- en de achterkant van je verblijfsvergunning daarom zo snel mogelijk in en mail de scans naar scis@leidenuniv.nl. Vermeld "Brexit" als onderwerp.