Facilitair

Semester 2: Cursusmigratie Blackboard naar Brightspace

18 november 2020

Beste docent,

Vanaf het academisch jaar 2020-2021 maakt de Universiteit Leiden gebruik van Brightspace als digitale leeromgeving als vervanger van Blackboard. Voor de Facultaire Implementatie Teams stonden de aankomende maanden in het teken van het informeren en trainen van hun docenten op de faculteiten. De corona-crisis heeft inmiddels voor andere zorgen bij de docenten gezorgd. Om deze reden is gekeken hoe wij jou, in deze nieuwe situatie, het best kunnen ondersteunen.

Brightspace online trainingen

Er zijn diverse mogelijkheden om Brightspace te leren kennen en eigen te maken. Klik op onze interactieve menukaart met links in de bijlage voor het trainings- en ondersteuningsaanbod. Het kan zijn dat de informatie nog niet compleet is; deze zal in de loop van komende weken steeds bijgewerkt worden.
Iedereen heeft naast een persoonlijke ‘sandbox’ (test-cursus) ook toegang tot de Brightspace Online Training (BOT). In de BOT worden de basis elementen van Brightspace uitgelegd aan de hand van korte modules en video’s.

Infographic

De inhoud van jouw vak migreren van Blackboard naar Brightspace: zelf doen of laten doen?

De infographic geeft weer wat de mogelijkheden zijn voor het migreren van de inhoud van jouw vak; wil je dit zelf doen of bij voorkeur laten doen door het centrale migratieteam? Laat het ons ons weten door het intakeformulier in te vullen.

Aan het begin van de vragenlijst krijg je de volgende drie keuzes en de vervolgen daarop:
1. Ik wil mijn cursus zelf migreren = vragenlijst wordt beëindigd.
2. Ik wil delen van mijn cursus gemigreerd hebben door het centraal migratieteam = vragenlijst wordt vervolgd en je kunt per onderdeel aangeven wat je gemigreerd wilt hebben.
3. Ik wil alles gemigreerd hebben door het centraal migratieteam = vragenlijst wordt beëindigd.

Ook als je jouw cursus(sen) niet gemigreerd wilt hebben, is het belangrijk dat je het formulier alsnog invult en dit aangeeft bij de eerste vraag.

Belangrijk: er staat in principe geen deadline op het invullen van dit intakeformulier. Wel is het zo dat hoe eerder je het invult, hoe eerder de cursus voor je klaar zal staan. Zorg er daarom voor dat je het formulier tijdig invult.

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht? Mail deze dan gerust naar brightspace@fgga.leidenuniv.nl.

FGGA Future Learning Office
Met vriendelijke groet,

Emre Sener
Projectleider Implementatie Brightspace FGGA
P.S. Je ontvangt 1 e-mail met link naar het intakeformulier. Als je meer dan 1 vak verzorgt/coördineert, vul het formulier dan per vak afzonderlijk in.