ICT, Onderwijs

Update en nieuwe handleidingen Kaltura Live Rooms

15 december 2020

Maak je gebruik van Kaltura Live Rooms? Op zondag 13 december heeft het programma een update gekregen.

Wat is er anders in de nieuwe versie?

• De nieuwe versie van Kaltura Live Rooms vraagt minder van devices, waardoor de stabiliteit van het programma verbetert.
  • De beeldkwaliteit wijzigt naar een hogere resolutie.
  • De ruimte kan worden afgesloten voor buitenstaanders.
  • Er kunnen personen uit de bijeenkomst worden verwijderd.
  • Het probleem  dat het geluid van de spreker niet altijd werd overgenomen bij opnames, is met deze update ook verholpen.

Waar moet ik rekening mee houden?

• De webbrowser:
    Werk met Kaltura Live Rooms in Google Chrome. Voorlopig is er, zowel voor docenten als studenten, alleen ondersteuning voor Chrome. Ondersteuning voor de webbrowsers Firefox, Microsoft Edge en Safari staat gepland voor de volgende update in januari 2021.
  • De Room Mode:
    De Room Mode is in deze update standaard ingesteld op Webinar. Dat geldt ook voor Live Rooms die eerder waren ingesteld op Virtual Classroom. Lees op de Teaching Support website hoe je de Room Mode wijzigt.

• De uitnodigingslink naar Kaltura Live Room:

• Hebben jouw studenten toegang hebben tot de Live room via Brightspace, het videoportal of via de uitnodigingslink? Dan hoef je niets te doen.
    • Deel je de uitnodigingslink op een andere manier? Dit zal niet meer werken. We raden je daarom aan een van de bovenstaande methodes te gebruiken. Lees meer bij het hoofdstuk ‘uitnodigen’.

Handleidingen nieuwe versie Kaltura Live Room

Wil je alvast een indruk krijgen van de wijzigingen? Bekijk dan deze korte video van Kaltura:

Understanding the Kaltura Live Room Interface

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Bekijk de nieuwe Kaltura Live Room-functies in deze videotutorials