Universiteit Leiden

nl en

ICT

Heb je Adobe Creative Cloud (Photoshop, Indesign, Illustrator, etc.)? Installeer vóór eind januari de nieuwe versie

27 januari 2021

Licentievoorwaarden aangepast

Adobe heeft de licentievoorwaarden voor Adobe Creative Cloud (o.a. Photoshop, Illustrator, Dreamweaver) aangepast. De huidige Adobe CC apps (CC 2018) werken daarom met ingang van 1 februari 2021 niet meer. Zorg ervoor dat je kunt blijven werken met Adobe Creative Cloud-producten door vóór 1 februari 2021 bij de ISSC helpdesk opnieuw Adobe Creative Cloud aan te vragen en te installeren.

Let op: Acrobat Reader blijft gewoon beschikbaar. En wil je alleen een pdf maken? Dat kan door een Office-document op te slaan als pdf-bestand.

Hoe kan ik de producten installeren?

De installatie doe je - na bevestiging - via het (Managed) Software Center. Dit Software Center is alleen beschikbaar op je werkcomputer als je op kantoor bent, of als je via VPN bent verbonden met de universiteit. Lukt het je niet om via het universiteitsnetwerk toegang te krijgen tot het Software Center? Neem dan contact op met de helpdesk.

Lees meer over het installeren en bijwerken van software in de mededeling Weer naar kantoor? Plan tijd voor de software-updates van je werklaptop.  
  
Notabene: Dit geldt alleen voor medewerkers. Studenten hoeven niets te doen. In de loop van januari 2021 moeten studenten zich wel aanmelden met een eigen Adobe-account om Adobe-producten op studieplekken bij de universiteit te gebruiken.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.