Lockdown verlengd, de gevolgen voor ons onderwijs en onderzoek

14 januari 2021

Dinsdagavond 12 januari is de volledige lockdown verlengd tot en met 9 februari. We realiseren ons dat dit een enorme impact heeft op ieders werk- en privésituatie. Via deze weg willen wij jullie namens het faculteitsbestuur laten weten dat onze eerste zorg uitgaat naar ieders welzijn, studenten en medewerkers. We danken bij voorbaat iedereen weer enorm voor zijn of haar inzet.

Onderstaand de maatregelen die voor onze faculteit (blijven) gelden voor het onderwijs en onderzoek.

Onderwijs

• Al het onderwijs van het tweede semester zal de eerste twee weken (tot en met 12 februari 2021) geheel online plaatsvinden.
  • Beschrijf in Brightspace voor de studenten duidelijk in welke vorm het onderwijs gaat plaatsvinden (online/on campus of een combinatie). Dit om vragen van studenten te voorkomen.
  • Voor geplande practica, zoals moot court, worden op maat oplossingen aangeboden vanuit de regiegroep.
  • De studieplekken in het Kamerlingh Onnes Gebouw blijven beschikbaar voor studenten die geen goede studieplek thuis hebben. Dit blijft via het online reserveringsysteem lopen.
  • Fysieke afstudeerceremonies komen tot nader orde te vervallen. Informatie hierover ontvangt de student via het Onderwijs Informatie Centrum.
  • Opnames van colleges is noodzakelijk en blijft mogelijk. Kies hiervoor de optie die het best aansluit bij het onderwijs. Maak hiervoor gebruik van de beschikbare faciliteiten en ondersteuning (pop-up-videostudio, videostudio in de kelder van het KOG, AV-middelen in de college- en werkgroepzalen, mogelijkheden thuis). Let op: opnemen van colleges in onze onderwijsruimtes gaat NIET automatisch. Voor informatie zie de Learning and Teaching Community (LTC) of stuur een ondersteuningsverzoek aan ltc@law.leidenuniv.nl.
  • Overige informatie over online onderwijs is te vinden op  https://teachingsupport.universiteitleiden.nl/nl/

• Onderzoek doen we zoveel mogelijk vanuit huis.
  • Nieuwe aanvragen om op locatie te werken voor je onderzoek stem je af met je leidinggevende. Deze kan toegang aanvragen. Promovendi kunnen ook toegang aanvragen bij promovendidecanen Irma Mosquera Valderrama of Jannemieke Ouwerkerk via promovendidecaan@law.leidenuniv.nl.
  • In de juridische bibliotheek zijn twee studieplekken gereserveerd voor promovendi. Deze plekken zijn te boeken in SharedDesk door de promovendus zelf.
  • De promoties vinden online plaats.

Werk

• We blijven echt vanuit huis werken.
  • Blijf in Nederland. Ga niet op reis en boek geen reis tot en met 31 maart 2021. Overleg met je leidinggevende indien reizen hoogst noodzakelijk is.
  • Docenten en ondersteunend personeel benodigd voor onderwijsactiviteiten worden gezien als cruciale beroepen. Vraag de brief aan bij het PSSC Servicepunt als dat, bijvoorbeeld voor kinderopvang, bevestigd moet worden.
  • Maak je je zorgen? Kom je in de knel met je thuiswerksituatie? Neem dan direct contact op met je leidinggevende en overleg met je leidinggevende over je werktijdindeling, taken en de prioritering hiervan.
  • Leidinggeven in deze lastige periode? Blijf in gesprek je team en houd oog voor elkaar. Tip: volg de Winterreeks Leidinggeven in Online Tijden
  • Aanvragen om toch op locatie te werken, stem je opnieuw af met je leidinggevende. Deze kan toegang aanvragen.
  • Doorloop altijd de corona-check voordat je naar onze gebouwen komt.

Heb je nog vragen over de maatregelen, kijk dan op de website voor alle actuele informatie.