Universiteit Leiden

nl en

ICT, Onderwijs

Ondersteuning nodig bij online onderwijs? Regel een moderator

25 maart 2021

Voor docenten die zich bezighouden met hybride, blended of online onderwijs zijn er moderatoren beschikbaar om je te helpen tijdens je online les. 

Je kunt een moderator bijvoorbeeld inschakelen om studenten wegwijs te maken in de online omgeving of om kleine technische problemen op te lossen. De moderatoren zijn getraind in Kaltura Live Room, Zoom en Microsoft Teams. 

Wil je gebruik maken van deze ondersteuning? Vul het formulier in op de ISSC helpdesk portal. Zorg ervoor dat je jouw aanvraag ten minste 14 dagen voor de geplande les verstuurt.

Waar kan een moderator je mee helpen?

  1. Technische basisondersteuning voor jouzelf en je studenten. Moderatoren zijn getraind in Kaltura Live Room, Zoom en Microsoft Teams en kunnen helpen bij het oplossen van problemen met de webcam of microfoon en bij het vinden van de juiste knoppen om (bijvoorbeeld) schermen te delen of om de opname te starten of te stoppen.
  2. De studenten verwelkomen bij het begin van de bijeenkomst. De moderator kan studenten toelaten in de online omgeving en de spelregels uitleggen. 

Wat kan een moderator niet?

  1. Een moderator kan niet helpen met internetconnectiviteitsproblemen of problemen met de stabiliteit van het platform. Daarvoor kun je bij de ISSC helpdesk terecht.
  2. Een moderator is geen onderwijsassistent. Moderatoren sluiten zich aan bij de les om de online omgeving voor iedereen comfortabel en veilig te maken. Ze hebben geen les- of leerverantwoordelijkheden en helpen ook niet bij de planning.
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.