Universiteit Leiden

nl en

Facilitair, Sociaal, Organisatie

Deel jouw ervaringen: hoe toegankelijk zijn de universitaire gebouwen?

16 februari 2021

Toetsing toegankelijkheid

Omdat de universiteit toegankelijkheid het heel belangrijk vindt, bezoeken twee keurmeesters van de organisatie Ongehinderd in februari drie universitaire gebouwen. Bij hun bezoek toetsen ze de toegankelijkheid van de hele locatie. Denk aan collegezalen en werkruimtes, maar ook wandelgangen, liften en wc's. 

Wanneer en waar kan je de keurmeesters tegenkomen?

De keurmeesters van Ongehinderd toetsen de locaties op de volgende dagen

Wat gebeurt er met de resultaten van de toetsing?

Op basis van de bevindingen van de keurmeesters, zal de universiteit verbeteringen aanbrengen. De keurmeesters zullen de resultaten van de drie locaties ook vermelden op de website en in de app Ongehinderd.

Help mee en deel jouw eigen ervaringen

Om ervoor te zorgen dat mensen met een beperking snel informatie kunnen vinden over de toegankelijkheid van (openbare) gebouwen, kan iedereen op de website van Ongehinderd of via de app  ervaringen met de gebouwen delen.

Doe mee

Help collega's, studenten en andere bezoekers van Universiteit Leiden. Op basis van jouw ervaringen weten mensen met een beperking waar ze rekening mee moeten houden op een bepaalde locatie. Bestaat de locatie nog niet op de site of in de app? Meld de locatie dan aan en plaats als eerste een beoordeling.

Start met delen op Ongehinderd

Vragen?

Heb je vragen of opmerkingen? Mail het Expertisebureau D&I: diversiteit@leidenuniv.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.