ICT, Onderwijs

Brightspace Gradebook?! FLO helpt!

3 maart 2021

Vanuit de Future Learning Office raden wij het gebruik van het Brightspace Gradebook om de cijfers op een toegankelijke en AVG-verantwoorde manier te publiceren ten zeerste aan. Het opzetten van het Gradebook in Brightspace kan echter een moeilijke taak zijn. Zeker als je veel onderdelen in jouw cursus hebt waar studenten een cijfer voor kunnen/moeten krijgen. De FLO kan je daarbij helpen!

Door dit formulier in te vullen, kun je aangeven welke beoordelingsmogelijkheden dan wel -vereisten uw cursus bevat. Op basis van deze informatie zal de FLO het Gradebook van jouw cursus in Brightspace inrichten.

Daarnaast biedt de FLO ook de mogelijkheid om het ingerichte Gradebook stap voor stap te bespreken. Zo kun je ook zien hoe het Gradebook is ingericht en kun je in de toekomst zelf de juiste instellingen zoeken.

NB: Alle stappen in het formulier zijn ook de te nemen stappen op Brightspace.

FLO is alleen verantwoordelijk voor het instellen van de Grade Items/Grade Categories, niet voor het instellen van Assignments, Submissions en/of Review-instellingen, daarom zullen we de Grade Items ook niet aan Assignments koppelen. Kijk hier hoe je dit zelf kunt doen.

De docent is te allen tijde verantwoordelijk voor het correct invoeren en bijhoduen van de cijfers.