Universiteit Leiden

nl en

Onderzoek

Onderzoek doorsturen naar de Tweede Kamer

15 februari 2021

De Dienst Analyse en Onderzoek (DAO) van de Tweede Kamer draagt bij aan versterking van de kennis- en informatiepositie van alle Kamercommissies. DAO blijft daarom graag op de hoogte van wetenschappelijke publicaties die relevant kunnen zijn voor het werk van de Tweede Kamer. Heb jij onderzoek verricht dat voor een van de Tweede Kamercommissies relevant is, laat het ons dan vooral weten!

Hoe dat te beoordelen en wat te doen?

Wat maakt jouw onderzoek relevant? Drie opties:

  • Actualiteit: het onderwerp sluit aan bij actuele onderwerpen met een groot maatschappelijk belang of heeft betrekking op wet- en regelgeving.
  • Verdieping: het onderwerp sluit aan bij de kennisagenda’s van de Tweede Kamercommissies.
  • Agendasetting: het onderwerp verdient een plaats op de politieke agenda of in de kennisagenda’s omdat het gaat over een ontwikkeling met een (in potentie) groot maatschappelijk belang die nog niet in beeld lijkt te zijn.

Hoe geleid ik relevant onderzoek door? 

  • Stuur de publicatie, graag met een samenvatting (of persbericht), naar Hugo van Bergen, liaison Parlement & Wetenschap.
  • Vermeld daarbij voor welke Kamercommissie het onderzoek mogelijk relevant is. Dat kunnen er meerdere zijn; vermeld dan de meest betrokken commissie als eerste. 

Twijfel je over het onderwerp? Raadpleeg Hugo. Zijn er zaken anderszins onduidelijk of heb je ideeën over verbetering van dit proces: daarvoor houden we ons uiteraard zeer aanbevolen. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.