Universiteit Leiden

nl en

Onderzoek

Stuur je onderzoek naar de Tweede Kamer

11 februari 2021

Heb jij onderzoek verricht dat voor een van de Tweede Kamercommissies relevant is, stuur het door!

Wat maakt mijn onderzoek relevant?

  • Actualiteit: het onderwerp sluit aan bij actuele onderwerpen met een groot maatschappelijk belang of heeft betrekking op wet- en regelgeving.
  • Verdieping: het onderwerp sluit aan bij de kennisagenda’s van de Tweede Kamercommissies.
  • Agendasetting: het onderwerp verdient een plaats op de politieke agenda of in de kennisagenda’s omdat het gaat over een ontwikkeling met een (in potentie) groot maatschappelijk belang die nog niet in beeld lijkt te zijn.

Hoe stuur ik het door?

  • Stuur de publicatie, graag met een samenvatting (of persbericht), naar Hugo van Bergen, liaison Parlement & Wetenschap.
  • Vermeld daarbij voor welke Kamercommissie het onderzoek mogelijk relevant is. Dat kunnen er meerdere zijn; vermeld dan de meest betrokken commissie als eerste.

Twijfel je over het onderwerp? Raadpleeg Hugo. Zijn er zaken anderszins onduidelijk of heb je ideeën over verbetering van dit proces? Meld het ons!

Dienst Analyse en Onderzoek

De Dienst Analyse en Onderzoek (DAO) van de Tweede Kamer draagt bij aan versterking van de kennis- en informatiepositie van alle Kamercommissies. DAO wordt daarom graag op de hoogte gehouden van wetenschappelijke publicaties, die relevant kunnen zijn voor het werk van de Tweede Kamer. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.