Universiteit Leiden

nl en

ICT

Tip: Thuiswerken liever met Office dan via Remote Werkplek?

2 februari 2021

Vind jij online werken via de Remote Werkplek omslachtig en traag? In veel gevallen kun je ook werken in Office 365 op je (thuis-) werkplek en dan je bestanden opslaan in OneDrive.

Voor je dagelijkse werkzaamheden is toegang tot het netwerk via de Remote Werkplek (Citrix-omgeving) in veel gevallen helemaal niet nodig. De Remote Werkplek heb je meestal alleen nodig voor SAP en voor een aantal (faculteit-)specifieke applicaties. Vaak is Office 365 een prima alternatief. Het enige wat je dan nodig hebt is een browser en een internetverbinding.

Met Office heb je de mogelijkheid om altijd en overal online (samen-) te werken. Alle Office 365-apps zijn ook online te gebruiken via de office portal. Op je beheerde laptop of pc van de universiteit zijn de apps al aanwezig. Daarnaast heb je de mogelijkheid om Office 365 op 5 privéapparaten installeren.

Toegang tot data

Gebruik je de Remote Werkplek voor toegang tot bestanden op je P-schijf of de J-schijf? Overweeg eens om OneDrive te gebruiken voor de opslag van je bestanden. Met OneDrive zijn je bestanden overal beschikbaar en bepaal je zelf welke je met anderen deelt.

Inmiddels is eduVPN beschikbaar voor alle medewerkers waarmee je de P-data zelf kan verplaatsen naar OneDrive.

Afbeelding Onedrive
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.