Universiteit Leiden

nl en

Organisatie

16 maart: de Dag van het Thuiswerken

8 maart 2021

Door de start van de coronacrisis werden bijna alle medewerkers van de universiteit gedwongen om hun werkzaamheden thuis voor te zetten. En op 16 maart, de ‘Dag van het thuiswerken’, doen we dat alweer één jaar lang.

Een mijlpaal die niet iedereen zal “vieren”, maar wel eentje om met elkaar eens even goed bij stil te staan. Hoe gaat het nu met jullie? Wat zijn de voor- en nadelen van langdurig thuiswerken voor welzijn en duurzaamheid? En waar kunnen we jullie nog meer in ondersteunen? Daaraan besteden we graag aandacht tijdens onderstaande activiteiten op 16 maart.

Activiteiten 16 maart

08.00-08.45 Sportles: Yoga (door Aurora de Leeuw)
10.00-10.20 Office-work-out ochtend (door Kathelijne Mischner)
10.00-11.00 Online inloopspreekuur Arbo-Milieu-coördinatoren
11.30-12-00 Learning @ Home (NL)
12.00-12.45 Lunchsessie Medewerkersdenktank: hoor meer en denk mee over het verduurzamen van de universiteit
13.00-13.30 Learning @ Home (ENG)
13.00-14.00 Online inloopspreekuur Arbo-Milieu-coördinatoren
17.00-17.45 Sportles namiddag: Zumba 
Hele dag beschikbaar Opname webinar ‘Vitaal Voorop; ook voor de thuiswerker’
Hele dag beschikbaar Online workshop Krans maken van takken en bloembollen, door de Hortus
Hele dag beschikbaar DIY filmpje Kweek je eigen avocado thuis, door de Hortus
Hele dag beschikbaar A Very Mindful Podcast door Centre for Innovation

Meld je aan via de themapagina van Healthy University.

 

Vitaliteit van medewerkers via Healthy University Leiden

Sommigen vinden het thuiswerken een uitkomst en anderen zijn erg blij als we straks weer lekker naar onze fysieke werkplek kunnen. Tot dat het zo ver is, probeert Healthy University Leiden in haar HU@Home-dossier onze medewerkers handvatten aan te reiken om op een gezonde en verantwoorde manier thuis te studeren en werken. Door het frequent organiseren van activiteiten proberen we onze collega’s fit, vitaal en in beweging te houden. 

Thuis duurza(a)m(er) werken

Na een jaar thuiswerken en studeren kennen we allemaal vooral de nadelen, zo missen de meesten van ons het face to face contact en de spontane ontmoetingen met collega’s en studenten. Maar het werken vanuit huis kent ook voordelen. We reizen een stuk minder naar ons werk en voor ons werk waardoor de CO2-uitstoot als gevolg van reizen is afgenomen. Welke duurzaamheidswinst pakken we door meer thuiswerken? Hoe maak je je eigen werkplek groener? Zin om mee te denken over het verduurzamen van de Universiteit Leiden, meld je dan aan onze medewerkersdenktank op 16 maart!

Een groene thuiswerkplek met de Hortus

Als botanische tuin heeft de Hortus de taak de wetenschappelijke plantencollectie vakkundig te onderhouden en bedreigde plantensoorten voor uitsterven te behoeden. Dit jaar delen zij de kennis en kunde van hun groene vakmannen met bezoekers en plantenliefhebbers via een tijdschrift, in een tentoonstelling en met online filmpjes. Op 16 maart kun je meedoen met online workshops: hoe je een krans maakt van takken en bloembollen en Kweek je eigen avocado. 

Learning @ Home

Naast fysieke beweging is ook mentaal in beweging blijven ontzettend belangrijk voor ons welzijn. Mentaal in beweging blijven is nét zo belangrijk als een lunchwandeling. Het helpt om je mentale weerbaarheid te versterken. En dat kunnen we in deze tijden goed gebruiken! Vanuit je eigen woonkamer kun je blijven werken aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Bijvoorbeeld op het gebied van Mentale Innovatie, Creatief Denken, Vitaliteit en Energie of de Leergang Stressbestendigheid. Volg op 16 maart onze Learning @ Home sessies voor meer informatie over ons aanbod van (gratis) online trainingen om je ook thuis te blijven ontwikkelen en te werken aan je mentale weerbaarheid.

Inloopspreekuur Arbo-milieu-coördinatoren

Wil je KANS (klachten arm, nek en/of schouder) door te veel achter de computer zitten voorkomen? Is je werkplek thuis niet optimaal of je ben je wellicht zelfs al klachten aan het krijgen? Neem dan contact op met je Arbo-Milieu coördinator. Zij kunnen je helpen met ergonomisch advies en eventuele hulpmiddelen. Op de Dag van het thuiswerken kan dit ook via een MS Teams-inloopspreekuur namelijk van 10:00-11:00 en van 13:00- 14:00. Schrijf je in via de themapagina.

Het Centre for Innovation

Het Centre for Innovation, een doe-en-denktank van de Universiteit Leiden, onderzoekt trans formatieve trends in de digitale wereld en creëert innovatieve methoden, producten en oplossingen voor de Universiteit Leiden en partners. Dit betekent ook het vinden van de juiste balans tussen digitale technologie en persoonlijk welzijn. Met het oog op de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN heeft het Centrum Mindfulness ook onze digitale wereld verkend met behulp van verschillende media, zoals online cursussen en podcasts. Kom meer te weten over werken op afstand, onderwijs en leren op afstand en mindfulness en duurzaamheid, op de themapagina.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.