Universiteit Leiden

nl en

Organisatie

Aanpassingen in huisregels voor evenementen, zaalverhuur en demonstraties

23 maart 2021

De Universiteit Leiden hecht veel waarde aan vrijheid en daarbij de mogelijkheid voor studenten en medewerkers om te debatteren, demonstraties te organiseren of nieuwe ideeën vorm te geven. Ook over tegendraadse thema’s of thema’s die voor sommige als aanstootgevend worden ervaren. Om ervoor te zorgen dat dit zo veilig mogelijk verloopt zijn er huisregels opgesteld in de ‘Regeling Gebouwen’. Recentelijk zijn deze huisregels herzien en er zijn op een aantal belangrijke punten wijzigingen doorgevoerd.

Belangrijkste wijzigingen

  • Wil je een demonstratie organiseren in of op één van de universitaire gebouwen of terreinen? Dat mag, maar vraag wel van tevoren toestemming aan bij veiligheidszaken. De voorwaarden voor toestemming worden in de regeling uitgebreid toegelicht.
  • Aanvragen voor evenementen en zaalverhuur moeten ten minste twee weken van tevoren worden ingediend bij de servicedesk van het desbetreffende universitaire gebouw.
  • Indieners moeten open communiceren over de aankondiging en het doel en format van het evenement of de zaalverhuur.

Lees hier de ‘Regeling Gebouwen’ voor een overzicht van alle huisregels.

Aanvragen

Neem contact op met veiligheidszaken als je een demonstratie wil aanvragen. Wil je een zaal huren of evenement organiseren? Dan kun je terecht bij de servicedesk van het gebouw waar je de aanvraag doet. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.