Universiteit Leiden

nl en

Organisatie

Doe mee met de actiedag 'Normaal Academisch Peil'

29 maart 2021

De universiteit roept haar medewerkers en studenten op om op dinsdag 6 april mee te doen aan de landelijke actiedag voor een ‘Normaal Academisch Peil’. Bestuurders, medewerkers en studenten van 14 universiteiten luiden de noodklok en roepen het kabinet op om structureel 1,1 miljard te investeren.

Onze universiteiten staan door structurele onderfinanciering onder druk. Al jaren neemt het aantal studenten toe, en de financiering per student af. Ook de financiering van onderzoek groeit al jaren niet mee met de het stijgend aantal studenten. Die financiering van onderzoek is onlosmakelijk verbonden met de kwaliteit van onderwijs. Juist die verwevenheid van onderzoek en onderwijs is essentieel voor de kwaliteit van het wetenschappelijk onderwijs.

Daarom roepen de studenten, bestuurders en medewerkers van alle 14 universiteiten op dinsdag 6 april  het nieuwe kabinet op om structureel 1,1 miljard te investeren. Alleen met deze investering krijgen we het wetenschappelijk onderwijs in Nederland weer op Normaal Academisch Peil. Dat zeggen niet alleen wij als brede coalitie. Deze claim wordt onderbouwd door een onafhankelijk rapport opgesteld door PwC in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Doe mee aan deze actie op dinsdag 6 april, door bijvoorbeeld onderstaande e-mail handtekening en de speciaal voor deze actie ontwikkelde achtergrond voor online overleggen te gebruiken.

E-mailhandtekening in aanloop naar 6 april

Ik kom in actie voor het wetenschappelijk onderwijs en onderzoek. Door onderfinanciering staat het water onze docenten/studenten/onderwijsprofessionals aan de lippen. Het is hoogste tijd de financiering van het wetenschappelijk onderwijs en onderzoek terug te brengen naar een Normaal Academisch Peil. Ga naar www.normaalacademischpeil.nl en doe ook mee!

E-mailhandtekening op 6 april

Vandaag ben ik afwezig. Ik voer actie voor een beter wetenschappelijk onderwijs. Door onderfinanciering staat het water onze docenten/studenten/onderwijsprofessionals aan de lippen. Het is hoog tijd de financiering van het wetenschappelijk onderwijs terug te brengen naar een Normaal Academisch Peil. Steun onze actie en ga naar www.normaalacademischpeil.nl

Mocht je gebruik willen maken van een digitale achtergrond in een online meeting of college in Zoom of Teams? Dat kan! Download dan de toolkit van VSNU en WOinActie.

Online steun

Wil je de actie online steunen, gebruik dan altijd in ieder geval #NAP of #NormaalAcademischPeil en mocht je ruimte over hebben dan kan #wateraandelippen er ook nog bij. Liever niet #wateraandelippen alleen communiceren. Gebruik Normaal Academisch Peil altijd in combinatie. Via de website www.normaalacademischpeil.nl kan je eenvoudig verhalen delen via de social media buttons.

Lees meer over de acties op 6 april op Normaal Academisch Peil.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.