Universiteit Leiden

nl en

Organisatie

Stap jij in de raad en help je onze faculteit vooruit?

30 maart 2021

Wil jij meepraten en -beslissen over belangrijke beleidskeuzes en onze faculteit vooruithelpen? Stel jezelf verkiesbaar voor de Faculteitsraad (FR) of de Universiteitsraad (UR)! Aankomende mei zijn de medewerkersverkiezingen voor de Faculteitsraad, dus meld je nu aan als FR-kandidaat.  

De FR en UR zijn wettelijke organen en bestaan uit medewerkers en studenten die respectievelijk het Faculteitsbestuur (FB) en College van Bestuur (CvB) kritisch volgen. Zij voorzien hen van advies en beslissen soms ook mee over belangrijke onderwerpen.

Faculteitsraad 2019-2020

Faculteitsraad: nieuwe facultaire strategie op komst 

Voor de faculteitsraad gaat het een interessant jaar worden: het faculteitsbestuur gaat de basis leggen voor een nieuwe facultaire strategie. Daarnaast zal de nasleep van de coronacrisis een belangrijk topic zijn: welke achterstanden zijn er en hoe vangen we deze als faculteit het beste op? En welke geleerde lessen van de pandemie kunnen we verwerken in ons onderwijs, onderzoek en ander werk? Als raadslid kan je dus de komende tijd echt het verschil maken. 

Hoe kom je in de Faculteitsraad? 

Geïnteresseerd? Stel je dan nu kandidaat! Je kan je nog t/m 16 april verkiesbaar stellen voor de Faculteitsraad, dus aarzel niet te lang. 

Informatie over Faculteitsraad 
Informatie over kandidaatstelling 

Wil je huidige FR-leden informeel spreken over hoe het is om in een raad te zitten? Op de Leiden Science Online Meet-ups van 1 april en op 8 april zullen zij aanwezig zijn. Kom langs en vraag naar hun ervaringen, zij vertellen je er graag over.

Bekijk ook onderstaand filmpje waarin studenten Paulien Koster en Fabian Mulder vertellen over het zitten in de Faculteitsraad:

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.