Universiteit Leiden

nl en

Onderzoek

Veni-update: ENW en ZonMw terug naar oorspronkelijke deadline (20 mei)

29 maart 2021

NWO heeft aangekondigd dat voor de Veni 2021-ronde de wetenschapsdomeinen worden opgesplitst.

Wat betekent dit?

  • ENW & ZonMw: deadline uitgewerkte aanvraag 20 mei 2021
  • SGW & TTW: deadline volledige aanvraag 2 september 2021 (resultaten vooraanmeldingen begin juni 2021)

Update deadlines

Voor de wetenschapsdomeinen ENW en ZonMw, grijpt NWO terug op de oorspronkelijke planning van voor de hack, waardoor de volledige aanvraagdeadline 20 mei 2021 is.

NWO heeft haar planning herzien om de procedures te versnellen, zodat de resultaten in december 2021 kunnen worden bekendgemaakt, in plaats van april 2022. Deze domeinen zijn geselecteerd omdat ENW geen vooraanmeldingsfase kent en ZonMw in februari niet door de hack is getroffen.

De andere twee domeinen, SGW en TTW, werden getroffen door de hack. Door de hack moeten alle voorbereidingen opnieuw worden uitgevoerd. Het resultaat van de vooraanmeldingsfase is daarom pas begin juni beschikbaar. De volledige aanvraagdeadline voor deze twee domeinen wordt daarom uitgesteld tot 2 september 2021.

Ronde 2022

De tijdlijn voor de Veni-ronde 2022 wordt zo spoedig mogelijk door NWO bekendgemaakt (naar verwachting in mei). Meer informatie is te vinden op NWO gehackt

Veni-informatiesessies

Vanwege de gewijzigde deadlines zijn de Veni-informatiesessies verzet naar 20 en 22 april.

Er zijn 3 aparte sessies:

  • In de eerste sessie op 20 april, kom je meer te weten over het narratief cv en deelt een laureaat zijn/haar ervaringen. Deze sessie is gericht op het domein Bètawetenschappen (NWO ENW), aangezien deze geen vooraanmeldingsfase had. Geïnteresseerden uit andere domeinen zijn natuurlijk van harte welkom. 
  • In de tweede sessie op 22 april, wordt ingegaan op het schrijven van een excellente volledige aanvraag en de kennisbenuttingssectie. Daarnaast zal een commissielid zijn ervaringen delen door middel van een Q&A-sessie.   
  • In de derde sessie op 23 april, vertelt het Center for Digital Scholarship alles over de datamanagementparagraaf en is er ruimte voor vragen. 

Afhankelijk van jouw domein en ervaring, kun je je voor één of meerdere sessies aanmelden, via: Veni-informatiesessies 

Meer informatie

Vragen? Neem dan contact op met grants@luris.nl 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.