Organisatie, Onderzoek

Meld je aan voor komende subsidieronde van het LEF

22 april 2021

In de komende subsidieronde van het Leiden Empowerment Fonds (LEF) worden subsidies verstrekt aan eerstegeneratiewetenschappers, die tijdens hun onderzoek tegen barrières zijn aangelopen.

Dien je aanvraag in

De aanvraag kan voor een onderzoeksproject, het schrijven van een artikel of de voorbereiding van een andere, grotere subsidieaanvraag zijn. De subsidie omvat maximaal € 15.000.
Dien jouw aanvraag in, tussen 30 april en maandag 31 mei, 13.00 uur.

Voorwaarden en procedure

Meer informatie over de voorwaarden en aanvraagprocedure, vind je op de site van het LUF.

Eerste generatie

Eerstegeneratiestudenten en -wetenschappers ervaren beduidend minder toegang tot netwerken binnen en buiten de universiteit. En vaak bemoeilijkt een gebrek aan financiële middelen hun studie of onderzoek. We spreken van eerstegeneratiewetenschappers als de ouders van de onderzoeker niet aan een universiteit hebben gestudeerd.

LEF: gelijke kansen voor iedereen

Het Leiden Empowerment Fonds (LEF) heeft als doelstelling het tot bloei laten komen van ambities van álle wetenschappers en studenten aan de Universiteit Leiden. Dit doet zij door het creëren van een academische omgeving met gelijke kansen voor iedereen.