Breng jij jouw onderwijsinnovatie in praktijk met een Comeniusbeurs?

25 mei 2021

Het hoger onderwijs vernieuwt in deze bijzondere tijden sneller dan ooit. Ben je geïnspireerd geraakt om jouw innovatie verder uit te werken en verdient deze een landelijk podium? Met een Comeniusbeurs kun je innovatieprojecten uitvoeren die bijdragen aan de verbetering van het hoger onderwijs. Meld je aan voor een online informatiesessie op donderdag 27 mei van 15.15-16.30 uur ter voorbereiding op de nieuwe calls.

Het Comeniuwsprogramma kent drie treden: voor Teaching, Senior en Leaderhips Fellows. Elk jaar worden er voor de Teaching en Senior Fellow-beurzen drie thema’s vastgesteld, met een vierde vrije thema. De thema's voor de komende aanvraagronde (2022) zijn:

•    Samen studeren op de hybride campus
•    Regie voor de student in flexibel onderwijs
•    Transdisciplinaire samenwerking
•    Vrij thema over de volledige breedte van de Strategische agenda hoger onderwijs en onderzoek ‘Houdbaar voor de toekomst.’

Voor Leadership Fellow-projecten gelden geen specifieke thema’s. Zij moeten een impuls geven aan de onderwijsambities van de universiteit of hogeschool zoals geformuleerd in het strategisch (onderwijs)plan van de desbetreffende instelling.

Teaching Fellow-aanvragen kunnen door iedereen worden ingediend die aan de criteria voldoet. Voor Senior Fellows en de Leadership Fellow vindt er een facultaire selectie plaats omdat er een beperking is in het aantal aanvragen dat mag worden ingediend per instelling. Of er tijdens de komende call een Leadership Fellow aangevraagd kan worden door Universiteit Leiden, is afhankelijk van de toekenningen dit jaar en daarom op dit moment nog niet bekend.

De calls for proposals van het Comeniusprogramma 2022 worden naar verwachting eind juni of begin juli 2021 gepubliceerd. De deadlines voor intentieverklaringen zijn naar verwachting begin september 2021.

Wil je meer weten over het Comeniusprogramma? Kijk op de pagina Comeniusprogramma of op de website van NRO.

Heb je interesse om een voorstel in te dienen in de aanstaande ronde, of wil je meer weten over de procedure? Neem contact op met Anna Terra Verhage (beleidsmedewerker SAZ). Aanmelden voor de informatiesessie kan bij Jesca Zweijtzer.