Universiteit Leiden

nl en

Onderwijs

Breng jij jouw onderwijsinnovatie in praktijk met een Comeniusbeurs?

31 mei 2022

Het hoger onderwijs vernieuwt in deze bijzondere tijden sneller dan ooit. Ben je geïnspireerd geraakt om jouw innovatie verder uit te werken en verdient deze een landelijk podium? Met een Comeniusbeurs kun je innovatieprojecten uitvoeren die bijdragen aan de verbetering van het hoger onderwijs. Meld je aan voor een online informatiesessie op woensdag 8 juni van 15.15-17.00 uur ter voorbereiding op de nieuwe calls. 

Het Comeniuwsprogramma kent drie treden: voor Teaching, Senior en Leaderhips Fellows. Elk jaar worden er voor de Teaching en Senior Fellow-beurzen drie thema’s vastgesteld, met een vierde vrije thema. De thema's voor de komende aanvraagronde (2023) zijn:

•    Toegankelijk hoger onderwijs
•    Welzijn in het hoger onderwijs
•    Werken aan de uitdagingen van de toekomst
•    Vrij thema over de volledige breedte van de Strategische agenda hoger onderwijs en onderzoek ‘Houdbaar voor de toekomst.’

Voor Leadership Fellow-projecten gelden geen specifieke thema’s. Zij moeten een impuls geven aan de onderwijsambities van de universiteit of hogeschool zoals geformuleerd in het strategisch (onderwijs)plan van de desbetreffende instelling.

Teaching Fellow-aanvragen kunnen door iedereen worden ingediend die aan de criteria voldoet. Voor Senior Fellows vindt er rond de zomer een facultaire selectie plaats omdat er per faculteit of interfacultair instituut één voorstel ingediend mag worden per ronde.  De selectie van de Leadership Fellow is nu gaande, neem voor meer informatie contact op met Anna Terra Verhage.

De calls for proposals van het Comeniusprogramma 2023 worden naar verwachting eind juni of begin juli 2022 gepubliceerd. De externe deadlines voor intentieverklaringen zijn naar verwachting begin september 2022. Voor de Senior en Leadership Fellows gelden eerdere interne deadlines.

Wil je meer weten over het Comeniusprogramma? Kijk op de pagina Comeniusprogramma of op de website van NRO.

Heb je interesse om een voorstel in te dienen in de aanstaande ronde, of wil je meer weten over de procedure? Neem contact op met Anna Terra Verhage (beleidsmedewerker SAZ). Aanmelden voor de informatiesessie kan bij Jesca Zweijtzer.
 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.