Universiteit Leiden

nl en

Organisatie

‘Draag je steentje BIJ’ op Nationale Zaaidag 2021

12 april 2021

De bijen hebben het zwaar. Op Nationale Zaaidag (donderdag 22 april) worden bijen in het zonnetje gezet en worden in heel Nederland bloemenstroken aangelegd. Leiden University Green Office (LUGO) zorgt dat medewerkers van de Universiteit Leiden mee kunnen doen. Meld je aan voor het ontvangen van een gratis zakje met bloemenzaadjes, plant deze in je tuin of op je balkon en draag deze lente bij aan een grotere biodiversiteit in de stad en meer voedselvoorziening voor bijen! Er zijn 100 zakjes beschikbaar. 

Wat is Nationale Zaaidag?

Kleine diersoorten zoals vlinders, bijen en andere insecten hebben het zwaar in Nederland. Juist deze soorten hebben een cruciale rol in het ecosysteem. Bijen zorgen naast de aanmaak van nectar voor het verspreiden van het stuifmeel van bloemen. Minder afwisseling in natuur heeft als gevolg dat de bijen in Nederland minder voedsel ter beschikking hebben. Voor de achtste keer roepen de Bijenstichting en Stichting Bijenvrienden organisaties, gemeenten, grondbezitters en scholen op om bloemenzaadjes te planten. Het aanleggen van bloemstroken op deze dag heeft een grote impact op de kleinste soorten. Leiden University Green Office (LUGO) en de Universiteit Leiden dragen hun steentje bij aan de Nationale Zaaidag 2021 door 100 zakjes met bloemenzaadjes gratis uit de delen aan medewerkers.

Blijf verbonden met in duurzaamheid geïnteresseerde collega’s in het Duurzaamheidsnetwerk (140+ leden) en meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief. van LUGO.

Nationale Zaaidag 2021
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.