Universiteit Leiden

nl en

Organisatie

Eerste terugblik CvB on Tour: ben jij er binnenkort ook bij?

20 april 2021

De eerste drie CvB on (virtual) Tour-ontmoetingen zitten erop. Wat zijn de eerste ervaringen en hoe meld je je aan voor de volgende edities?

Serie van ontmoetingen

In een serie van tien ontmoetingen gaan Annetje Ottow, Hester Bijl en Martijn Ridderbos in gesprek met verschillende groepen medewerkers. Het doel? Een (hernieuwde) kennismaking én het uitwisselen van ideeën over Universiteit Leiden.

Collega Jan Sleutels, Universitair Docent aan het Instituut voor Wijsbegeerte, nam deel aan de editie voor MR-leden: “Het was fijn om het college te ontmoeten. Onze nieuwe collegevoorzitter kende ik alleen nog maar uit een videoclip op de website. Aanvankelijk was ik beducht dat het een podium voor klachten vanaf de werkvloer zou worden, met alleen oog voor problemen en dingen die fout gaan. Maar dat bleek absoluut niet het geval! De bijeenkomst stond in het teken van uitdagingen, kansen (bijvoorbeeld onderwijsvernieuwing) en een gevoel van weerbaarheid: we zijn er met zijn allen behoorlijk goed in geslaagd om onderwijs en onderzoek razendsnel aan te passen. Dat gaf een goede vibe aan de bijeenkomst. Ik vind het voor herhaling vatbaar!”

Nieuwe inzichten

Tijdens de bijeenkomsten ontmoeten collega’s natuurlijk niet alleen het college, maar ook collega’s met een vergelijkbare rol bij bijvoorbeeld een andere faculteit. Het leverde tijdens de eerste ontmoetingen al direct onderling nieuwe inzichten op: collega’s die zich herkenden in elkaars situatie, goede voorbeelden van elkaar hoorden die ze direct mee konden nemen naar hun eigen praktijk en nieuwe inzichten over wat er speelt binnen de universiteit.

Annetje Ottow: “Sinds twee maanden vormen we het nieuwe college. Via deze online koffiemomenten kunnen we ondanks het vele thuiswerken toch veel collega’s leren kennen. Nu na de eerste drie ontmoetingen kan ik aangeven dat het niet alleen heel leuk, maar ook heel zinvol is. We hebben in de eerste bijeenkomsten al veel gehoord over wat er speelt bij collega’s, wat belangrijke thema’s zijn en waar collega’s kansen zien voor onze universiteit. Dit is waardevolle input voor het nieuwe strategisch plan waar we mee bezig zijn. Ik kijk dan ook erg uit naar de volgende ontmoetingen.”

Aanmelden

Wil jij ook in gesprek met het college en andere collega’s? Vind jij het belangrijk om jouw stem te laten horen voor de ontwikkeling van het strategisch plan?  Meld je dan aan voor één van de zeven ontmoetingen, die nog op de planning staan. 

Datum Tijd Bijeenkomst voor Aanmelden

Woensdag 21 april

12:00 – 13:00 uur Promovendi  Aanmelden
Woensdag 12 mei 10:00 – 11:00   uur Medewerkers expertisecenter SOZ en Bestuursbureau Aanmelden
Dinsdag 25 mei      14:15 – 15:15  uur Medewerkers faculteitsbureaus en onderwijsadministraties Aanmelden
Woensdag 2 juni 15:00 – 16:00  uur Postdocs Aanmelden
Woensdag 16 juni 09:00 – 10:00 uur Docenten en examencommissies Aanmelden
Woensdag 16 juni         14:00 – 15:00 uur Medewerkers expertise centers UBL, UFB, VG Aanmelden
Dinsdag 29 juni   14:00 – 15:00 uur Secretaresses en managementassistenten Aanmelden
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.