Universiteit Leiden

nl en

Onderwijs, Sociaal

Mordenate Congres: 'Recht en Gezondheid: gezondheid boven alles?'

19 april 2021

Op vrijdag 21 mei 2021 vindt het digitale congres plaats van Mordenate College met als thema 'Recht en gezondheid: gezondheid boven alles?'. Allerlei gezondheidsgerelateerde juridische onderwerpen komen tijdens deze dag aan bod. Bovendien wordt tegelijkertijd met het congres de congresbundel gepubliceerd. Tijdens het congres passeren verschillende deelonderwerpen de revue. Zo zullen er o.a. lezingen zijn over medisch-ethische thema's, komen civielrechtelijke en tuchtrechtelijke vraagstukken aan bod, en zal er uitgebreid worden gesproken over de verhouding tussen de verschillende grondrechten in coronatijd. Bij elk onderwerp staat de vraag centraal: moet de gezondheid altijd voorrang hebben of zijn andere belangen zwaarwegender?

Onder andere professor Voermans (Universiteit Leiden), professor Toebes (Rijksuniversiteit Groningen) en professor De Jong (Universiteit Utrecht) zullen een bijdrage leveren aan het congres. Kijk hier voor het gehele programma.

Aanmelden

Voor verdere informatie over onder meer de aanmelding en de prijzen verwijzen wij graag naar mordenate.nl/congres-2020-2021 of naar de directe aanmeldlink https://frontoffice.paylogic.nl/?event_id=140784Als medewerker van de Universiteit Leiden kunt u mogelijk aanspraak maken op een korting. Kijkt u daarvoor op de website (promovendi) of neem contact met ons op via mordenate.congres@gmail.com.

Deelnemers krijgen een borrel c.q. sponsorpakket thuisgestuurd. Het aantal borrelpakketten is beperkt, dus wij raden je aan je zo snel mogelijk aan te melden! Studerend Mordenates krijgen daarbij eveneens de congresbundel kosteloos toegestuurd. Voor de resterende deelnemers is de congresbundel te bestellen via de aanmeldlink voor 39,50.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.