Universiteit Leiden

nl en

Sociaal

Lezing door Afshin Ellian over Perzische poëzie

12 april 2021

Studievereniging JSV Justus Lipsius nodigt u uit om samen boven de alledaagse realiteit uit te stijgen. Perzische literatuur staat bekend om haar unieke schoonheid en complexiteit van taal, die veel ruimte biedt voor interpretatie. Zij kent bijzondere dichters die een groot literaire erfenis hebben achtergelaten.

Met behulp van klassieke poëzie van Khayyam en Rumi willen wij dit rijkdom van literaire kunst delen. Prof. dr. Ellian zal de literaire stijl en filosofische noties van deze klassieke werken bespreken. In de avond zal een overgang plaatsvinden van klassieke naar moderne poëzie: prof. dr. Ellian zal namelijk een greep van zijn sublieme gedichten voordragen. 

Voor de geïnteresseerden zal deze poëzieavond onder leiding van prof. dr. Ellian plaatsvinden via Zoom, d.d. 28 april 2021 van 18.30 tot 20.00 uur.

Aanmelden voor deze avond is mogelijk door een e-mail te sturen naar jsvjustuslipsius@gmail.com.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.