Onderwijs

Van gedachten wisselen met docenten over je onderwijspraktijk? Meld je aan voor een intervisiebijeenkomst!

26 april 2021

Juist in deze tijd heb je wellicht behoefte om samen met andere docenten op een efficiënte wijze tot nieuwe inzichten te komen. In de maand mei organiseert de faculteit W&N, in samenwerking met het ICLON, verschillende online intervisiebijeenkomsten voor docenten. Tijdens deze bijeenkomsten staat er iedere sessie een praktijksituatie van een docent centraal.

Voor wie?

De intervisiebijeenkomsten zijn voor alle W&N docenten met een BKO-certificaat. Elke groep van 6-8 docenten wordt begeleid door een ervaren intervisie begeleider vanuit ICLON.

Wat wordt er besproken?

Tijdens elke bijeenkomst worden er 2-3 casussen besproken. Voorbeelden van casussen zijn:

• Een scriptiestudent die voortvarend begon, maar na 6 weken weinig meer van zich laat horen
  • Een groepje studenten dat tijdens colleges continu de les verstoort
  • Studenten die zich niet voorbereiden voor de werkgroepen

Waarom intervisie?

Door afstand te nemen van een onderwijssituatie en door kritische en open vragen van collega’s kun je goed na gaan wat er speelt en samen zoeken naar een geschikte oplossing en nieuw handelingsperspectief. Onze ervaring is dat je als actieve deelnemer belangrijke inzichten krijgt, ook als jouw eigen situatie niet centraal staat. Je zult nog beter onderbouwd je didactische keuzes gaan maken.

Wanneer?

De bijeenkomsten bestaan uit 4 online meetings. Elke bijeenkomst duurt 1,5 uur. De bijeenkomsten maken deel uit van een intervisiepilot voor FWN, daarom vragen we na afloop van de bijeenkomsten een korte evaluatie in te vullen.

Data

• Groep 1 (Nederlands):     Dinsdag 25 mei, 8 juni, 22 juni en 6 juli (10.30 – 12.00 uur)
  • Groep 2 (Engels):             Woensdag 12 en 26 mei en 9 en 23 juni (13.00 – 14.30 uur)
  • Groep 3 (Nederlands):     Donderdag 20 en 27 mei en 3 en 10 juni 10.00 - 11.30 uur)

Aanmelden is mogelijk t/m 10 mei 2021.

Vragen?

Heb je vragen? Neem dan contact op met een van de collega's van het SEEDS team via: seeds@science.leidenuniv.nl of met Daan Romein (ICLON).