Universiteit Leiden

nl en

Voorwaarden Anw-hiaatverzekering veranderd – aanmelden verlengd

28 mei 2021

Mocht je onverhoopt komen te overlijden, dan kan dat aanzienlijke financiële consequenties hebben voor je nabestaanden. Het inkomensverlies kan ontstaan door het zogenoemde Anw-hiaat. Daarvan is sprake als de achterblijvende partner een lage of geen Anw-uitkering krijgt van de overheid. Een Anw-hiaat­verzekering vangt dit inkomensverlies (voor een deel) op. Medewerkers van de universiteit Leiden kunnen zo'n verzekering afsluiten bij elipsLife. Hierover werd je eerder bericht op 12 april.

ANW-hiaatverzekering gewijzigd

De overeenkomst die de universiteit heeft afgesloten met elipsLife zou op 1 mei 2021 aflopen, maar wordt verlengd met 3 jaar tot 1 mei 2024. De overeenkomst is op een aantal punten gewijzigd. Heb je via de universiteit een Anw-hiaatverzekering afgesloten bij elipsLife? Hou er dan rekening mee dat:

  1. De premie op 1 mei 2021 verlaagd wordt met 3%.
  2. De einddatum van de uitkering de ingangsdatum van de AOW-uitkering wordt. In de huidige overeenkomst is dit de ingangsdatum van de AOW-uitkering, maar uiterlijk bij het bereiken van de 68-jarige leeftijd.

Nog geen Anw-hiaatverzekering?

Heb je belangstelling voor een Anw-hiaatverzekering? Dan kun je je tot 1 juli 2021 (was 1 juni) aanmelden zonder dat elipsLife om een gezondheidsverklaring vraagt. Lees meer over de voorwaarden en aanmelden in de brochure.

Brochure Anw-hiaat

Vragen? Bekijk het webinar

Het eerder gehouden webinar kun je online terugzien, in het Nederlands of English.
Je kunt het bekijken door te registeren met jouw naam en e-mailadres. De webinars zijn ook terug te vinden op de site van elipsLife. Hier vind je ook de brochure, premietabel en de animatievideo.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.