Universiteit Leiden

nl en

Onderzoek

Horizon Europe: Plan voor gendergelijkheid

21 mei 2021

Het nieuwe Europese financieringsprogramma Horizon Europe brengt een aantal veranderingen en nieuwe vereisten met zich mee.

Gender Equality Plan

Een daarvan is dat alle overheidsinstanties per 1 januari 2022 een Gender Equality Plan moeten hebben. Dit geldt ook voor de Universiteit Leiden. De universiteit heeft al een Diversity and Inclusion Workplan dat de belangrijkste eisen dekt. Ook de HR-Excellence in Research en de Recognition and Reward, zijn initiatieven die aan de eisen voldoen. 

Horizon Europe-eisen

Het Expertisebureau Diversiteit en Inclusie werkt momenteel aan een plan voor gendergelijkheid voor de universiteit, waarin bestaand beleid wordt gecombineerd zodat het voldoet aan de Horizon Europe-eisen. Naar verwachting wordt dit plan eind Q3 2021 ter goedkeuring voorgelegd aan het CvB.

Aanvragen

Aanvragen zonder formeel plan kunnen vóór 2022 worden ingediend, zonder gevolgen voor de aanvraagprocedure. Het nieuwe universitaire plan voor gendergelijkheid wordt openbaar gemaakt op de Diversiteit en inclusie-website. Zodra het beschikbaar is, word je hierover geinformeerd.

Vragen

Voor vragen en meer informatie, neem je contact op met het Grant Development Team: grants@bb.leidenuniv.nl

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.