Universiteit Leiden

nl en

Onderzoek

Introductie Horizon Europe

21 mei 2021

Even voorstellen: Horizon Europe!

Om de 7 jaar lanceert de Europese Commissie een nieuw financieringsprogramma voor onderzoek en innovatie. Op 1 januari 2021 ging Horizon Europe van start, de opvolger van Horizon 2020 dat op 31 december 2020 eindigde.

Waarom een nieuw programma?

Omdat de begroting van de Europese Commissie een zevenjarige cyclus heeft. Wie het nieuws in 2020 heeft gevolgd, zal hebben gezien dat het een uitdaging is om de lidstaten van de Europese Unie het eens te laten worden over deze begroting, waarvan Onderzoek & Innovatie slechts een heel klein deel uitmaakt.

Overeenstemming over de begroting voor 2021-2027 was geen uitzondering, en uiteindelijk werd in december 2020 overeenstemming bereikt. Omdat dit besluit zo laat kwam, werden de eerste calls uitgesteld. Deze calls worden naar verwachting in juni 2021 geopend.

Tijdlijn Horizon Europe
Structuur Horizon Europe
Structuur Horizon Europe

Hoe voorbereiden?

Informatie over de huidige versies van de ontwerp-werkprogramma's, vind je hier. Deze zijn vertrouwelijk en onderhevig aan wijzigingen. Alle gespreksonderwerpen die je in de ontwerpversies, zijn mogelijk niet definitief.

Meer weten en vragen

Voor meer informatie over Horizon Europe of specifieke vragen, neem contact op met het Grant Development-team: grants@bb.leidenuniv.nl

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.