Onderwijs, Sociaal, Organisatie

Nieuwe collega's Pedagogiek stellen zich voor

25 mei 2021

We werken meer dan een jaar thuis, maar dat neemt niet weg dat de afgelopen tijd nieuwe mensen zijn begonnen. Nieuwe collega's aan het Instituut Pedagogische Wetenschappen in Leiden stellen zich online voor, laten we hopen dat we elkaar snel in het echt kunnen leren kennen!

vlnr en vbnb: Stefanie Pronk, Jane Pieplenbosch, Lotje Bouman en Esther Mertens
Stefanie Pronk

Ik ben Stefanie Pronk, 32 jaar en ik woon sinds 3 jaar in Noordwijkerhout samen met mijn vriend en 2 dochters. Ik ben opgegroeid in Monster en woonde daarna een tijd in Den Haag.

Mijn opleiding Hotel & Hospitality Management heb ik gevolgd bij Hogeschool TIO en vervolgens heb ik een aantal jaar op Schiphol gewerkt als Flight Manager en later in het Hilton Hotel Den Haag.

In 2018 ben ik gaan werken op het secretariaat bij werkgeversorganisatie VNO-NCW in de regio Rotterdam. Daar ondersteunde ik het bestuur en ik organiseerde  ledenbijeenkomsten.

Sinds 1 februari werk ik op het secretariaat van de programmagroep Forensische Gezinspedagogiek en Jeugdhulpverlening. Werken binnen het Instituut Pedagogische Wetenschappen vind ik leuk, omdat ik interesse heb in pedagogiek en het altijd leuk vind om nieuwe dingen te leren.

Voor de online koffiemomenten van het instituut in Gathertown heb ik alle medewerkers uitgenodigd. Het is leuk om te zien dat daar altijd weer nieuwe collega’s de tijd nemen om even samen te komen. Op deze manier heb ik al een hoop mensen ontmoet. Mocht je de link nog niet hebben ontvangen, laat het me dan vooral weten!

Jane Pieplenbosch

Mijn naam is Jane Pieplenbosch. Ik ben geboren en getogen in Leiden, waar ik ook mijn studententijd heb doorgebracht aan de Universiteit Leiden. Ik heb hier de bachelor Pedagogische Wetenschappen gedaan en de master Applied Neuroscience in Human Development afgerond. Na mijn opleiding ben ik op de Universiteit Leiden blijven hangen en heb ik als onderwijs-en onderzoeksassistent gewerkt voor het onderzoeksproject over baby’s in de kinderopvang.

De komende twee jaar zal ik samen met Marga Sikkema-de Jong aan de slag gaan met het project ‘Leesvaardiger door inzet van digitale boeken’. Naast mijn functie in Leiden als onderzoeksmedewerker werk ik ook bij de Universiteit Utrecht als leertrajectcoördinator/e-moderator bij een leertraject voor PhD-studenten.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik ben - normaal gesproken - een paar keer per week bij het USC te vinden, op de squashbaan of op het basketbalveld. Verder kook ik graag Aziatisch, met name Indonesisch, voor vrienden en familie.

Ik kijk ernaar uit om weer aan de slag te gaan bij de Universiteit Leiden en ben blij dat ik weer terug ben. We zullen elkaar voorlopig alleen nog online spreken, maar ik hoop dat we elkaar snel in het echt kunnen ontmoeten!

Sinds 4 januari 2021 ben ik werkzaam bij het Instituut Pedagogische Wetenschappen. Ik houd me vooral bezig met het online toetsen. Je kunt bij mij terecht met vragen over de instellingen van een online tentamen, het invoeren of categoriseren van vragen of voor het inplannen van inzagemomenten.

Daarnaast ondersteun ik het Instituutsbestuur bij het online zetten van de studiegids en wat ondersteunende taken bij de masterprojecten.

Ik woon inmiddels al 5 jaar in Gouda met mijn man Stefan en onze twee zoontjes. In mijn vrije tijd ben ik vooral op het strand te vinden of in de bossen. Ook houd ik ervan om creatief bezig te zijn met vilt. Onder andere maak ik speelstenen.

Ik heb in Tilburg Communicatie gestudeerd en heb deze studie aangevuld met een opleiding Online marketing. Werken in een onderwijsomgeving is niet nieuw voor mij. Ik heb onder andere gewerkt bij de Hogeschool Rotterdam en bij Erasmus Academie (een B.V. van de Erasmus Universiteit Rotterdam).

Mijn werkdagen zijn dinsdag en vrijdag. Ik kijk ernaar uit om jullie “online” te ontmoeten.

Esther Mertens

Ik ben Esther Mertens, postdoc bij de programmagroep Neuropedagogiek en Ontwikkelingsstoornissen. Binnen het project FutureU, waar ik als postdoc ben begonnen, zal ik bijdragen aan het ontwikkelen van een interventie waarbij er gebruikt wordt gemaakt van een smartphone app en Virtual Reality. Ondanks de digitale start, heb ik een warm welkom gehad en kijk ik er naar uit om samen te werken op dit project.

Aan de Universiteit Utrecht heb ik de research master ‘Development and Socialization in Childhood and Adolescence’ en de klinische master Orthopedagogiek afgerond. Deze combinatie van masters heeft mijn enthousiasme voor praktijkgericht onderzoek aangewakkerd en met name mijn interesse in interventie-onderzoek.

Mijn PhD-project sloot hier goed bij aan. Als PhD-kandidaat heb ik de effectiviteit van universele schoolinterventies onderzocht. In januari heb ik mijn proefschrift 'Skills and struggles in the intra- and interpersonal domain: Effectiveness of universal school-based interventions' succesvol verdedigd aan de Universiteit Utrecht. Na mijn PhD heb ik nog een jaar als postdoc op het project van mijn PhD gewerkt. De komende periode hoop ik mijn ervaring met interventie-onderzoek verder uit te breiden aan de Universiteit Leiden.