Universiteit Leiden

nl en

Nieuwe regels buitenlandse dienstreizen

31 mei 2021

Dienstreizen naar het buitenland zijn onder voorwaarden beperkt toegestaan na 1 juni. Dat heeft het College van Bestuur op 11 mei besloten.

Wil je op dienstreis naar het buitenland, hou er dan rekening mee dat je vooraf schriftelijke toestemming nodig hebt. Dien je aanvraag ten minste 8 weken van tevoren in. Bij alle aanvragen wordt afgewogen of de reis noodzakelijk is en of deze nu moet plaatsvinden. De nieuwe procedure geldt voor alle dienstreizen naar het buitenland die gemaakt worden vanaf 1 juni.

Dienstreizen naar landen met code oranje of rood

Ga je voor het werk naar een gebied met kleurcode oranje of rood? Dan moet de aanvraag worden ondersteund door je faculteitsbestuur/directeur Expertisecentrum. Je hebt  vooraf ook toestemming nodig van het College van Bestuur en er worden aanvullende voorwaarden gesteld. Denk bijvoorbeeld aan een risico-analyse en een veiligheidstraining.

Lees meer>>>

Dienstreizen naar landen met code groen of geel

Voor dienstreizen naar landen met kleurcode groen of geel vraag je toestemming aan het faculteitsbestuur of de directeur.

Lees meer >>>

Van het buitenland naar Nederland

Medewerkers van de Universiteit Leiden die terugkeren uit een land met een oranje of rood reisadvies - waarvoor de overheid 10 dagen thuisquarantaine adviseert - mogen 10 dagen niet naar de universiteit komen, ongeacht of zij klachten hebben. De universiteit hanteert hiermee dus een strenger beleid dan de overheid. Met een coronatest op dag 5 kun je de duur van het thuisblijven verkorten.

Controleer ook altijd de checklist 'Inreizen in Nederlandop de website van de Rijksoverheid. De regels waar je aan moet voldoen, kunnen per land verschillen.

Een online conferentie stoot drieduizend keer minder kooldioxide uit dan een face-to-face-meeting, berekenden Leidse sterrenkundigen na afloop van de virtuele conferentie van de European Astronomical Society. De afgelopen periode heeft ons laten zien hoeveel mogelijkheden de digitale wereld ons biedt. Vraag jezelf af of het echt nodig is om op dienstreis te gaan, of dat vergelijkbare resultaten ook via digitale meetings gerealiseerd kunnen worden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.