Vacature postdoc Conflictoplossende Instituties

3 mei 2021

Binnen het thema Conflictoplossende Instituties is er een vacature voor een postdoc. Dit thema maakt deel uit van het sectorplan rechtsgeleerdheid en hierin wordt onderzocht hoe de rechtspraak optimaal inhoud kan geven aan de probleemoplossende verwachtingen die aan haar worden gesteld.

Optimale rechtspraak heeft volgens ons drie componenten: toegang, rechtsbescherming, en effectieve conflictoplossing. Meer in het bijzonder wordt onderzocht: (i) hoe maatschappelijk beladen vraagstukken aan de rechter worden voorgelegd; (ii) welke bijdrage de rechter daaraan kan leveren; en (iii) wat de consequenties daarvan zijn voor de legitimiteit van de rechter zelf. Er wordt nauw samengewerkt tussen onderzoekers uit verschillende rechtsgebieden in een interdisciplinaire setting.

Meer informatie is te vinden in de vacaturetekst. Geïnteresseerden kunnen solliciteren t/m 17 mei 2021.