Versoepeling overgang BA/MA vanwege corona

21 mei 2021

Studenten die in september 2021 een master aan de Faculteit der Geesteswetenschappen willen gaan doen, maar als gevolg van de coronacrisis vertraging hebben opgelopen, kunnen de bacheloropleiding later afronden. Bij een groot aantal opleidingen is het mogelijk om tot 24 september 2021 het BA-eindwerkstuk en eventueel een stageverslag in te leveren. Bij enkele niet-selectieve masteropleidingen die maar één instroommoment hebben, kunnen studenten in september voorwaardelijk aan de masteropleiding beginnen en gedurende het collegejaar 2021-2022 hun bacheloropleiding afronden.

Deze regelingen zijn van toepassing voor BA-studenten aan Nederlandse instellingen en voor EER-studenten.

Bacheloropleidingen ontvangen net als vorig jaar op korte termijn nadere informatie over de uitwerking van deze regelingen. Zij informeren vervolgens hun BA-3 studenten over de mogelijkheden.

Toelatingscommissies krijgen op korte termijn een extra instructie over de procedure.

De regeling geeft studenten enige speling, maar het combineren van een masteropleiding met enkele studieonderdelen uit de bacheloropleiding is pittig en niet ideaal. Het advies richting studenten blijft daarom om de bacheloropleiding tijdig af te ronden.

Voor meer informatie zie deze corona-update van FGW