Universiteit Leiden

nl en

Organisatie

Breng jij kennis tot in de haarvaten van de stad?

14 juni 2021

In 2022 is Leiden een jaar lang de wetenschappelijke hoofdstad van Europa. In de stad vindt dan ook het EuroScience Open Forum (ESOF) plaats, het grootste interdisciplinaire wetenschapscongres van Europa. Daarnaast wordt er een publieksprogramma ‘Kennis door de wijken’ georganiseerd met als motto Elke dag een stukje wijzer. Dat richt zich op alle Leidse wijken. 365 dagen lang is er in één van de 101 wijken van Leiden en omstreken een thema van de dag.

Rondom het thema van de dag worden allerlei activiteiten georganiseerd. Er zijn al veel onderwerpen hiervoor aangedragen door Leidse wetenschappers, en deze worden nu uitgewerkt. Nieuwe ideeën zijn nog steeds welkom. 
Wil je een gastles geven? Of  in jouw wijk iets organiseren?  De mogelijkheden zijn eindeloos, je bent vrij om je eigen (liefst interactieve) vorm te kiezen. Een paar voorbeelden van al geplande inbreng vanuit de universiteit: Andrea Evers heeft placebo’s als onderwerp gekozen, Joost Broekens vertelt over robots. Jan Boersema belicht Paaseiland en Yasco Horsman koos voor het stripfiguur Willie Wortel.

Breng jij kennis tot in de haarvaten van de stad? Mail je idee vóór 7 juli naar Lucien Geelhoed.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.