ICT, Onderwijs

FLO-cast

15 juni 2021

In de FLO podcastserie maken we kennis met docenten en medewerkers van de Universiteit Leiden. We gaan in gesprek over de uitdagingen, valkuilen en mogelijkheden van online onderwijs.

Het afgelopen jaar is het onderwijs in hoog tempo verandert van overwegend fysiek naar compleet digitaal. Dit bracht de nodige uitdagingen met zich mee. De Future Learning Office van de faculteit Governance and Global Affairs, ontdekte dat veel docenten en medewerkers op creatieve manieren onderwijs aanboden. Daarom is gestart met het aanbieden van deze podcastserie. Verschillende gasten zullen hun ervaring en kennis delen over de veranderingen van het afgelopen jaar. Welke tips hebben zij? Wat werkt wel, en wat niet? Kortom, wat zijn de ‘best practices’ in het online onderwijs.

FLO-cast 1: Online onderwijsuitdaging met onderwijskundige Elselien van Tol

In deze aflevering gaat Ashwin Lachan (FLO) in gesprek met drs. Elselien van Tol, onderwijskundige bij het ICLON van de universiteit Leiden. Zij neemt ons mee in de tips en tricks om studenten gemotiveerd en enthousiast te houden tijdens online lessen. Ook werpt ze een blik op de toekomst. Welke leerstijlen zullen blijvend zijn? En geeft ze een inkijkje in de didactische wereld van het online onderwijs.