ICT

Kennisclips voor FGGA-docenten in samenwerking met CFI studio

29 juni 2021

Heb jij als docent een onderwerp dat je elk jaar, semester of blok keer op keer weer moet uitleggen aan jouw studenten en zou je dat het liefst voor eens en voor altijd in een tijdloze kennisclip willen gieten? Of zou je je aan het begin van het blok de cursus of jezelf graag op een prettige manier willen voorstellen en tegelijkertijd ook bijvoorbeeld de leerdoelen van de cursus willen toelichten? Dan is dat vanaf nu mogelijk!*

De Future Learning Office (FLO) van de FGGA biedt in samenwerking met het Centre for Innovation (CFI) vanaf nu de mogelijkheid om één kennisclip óf een introductie- + afsluitingsclip op te laten nemen van hoog professioneel kwaliteit. Hier zijn geen kosten aan verbonden, maar wij vragen van jou als docent wel om een aantal zaken goed voor te bereiden. Hieronder een overzicht van wat de mogelijkheden zijn en welke voorbereidingen daarvoor nodig zijn:

De mogelijkheden

Optie   A:

Een onderwijskennisclip van ca. 10 minuten in de vorm van een ‘talking head’ met slides en/of visuals op de achter- en/of voorgrond (voorbeeld).

Optie B:

Een introductieclip én een afsluitingsclip à ca. 5 minuten. In de intro-clip zou je bijvoorbeeld jezelf kunnen voorstellen, de leerdoelen/onderdelen van het vak bespreken en praktische informatie kunnen geven over hoe en waar de colleges zullen plaatsvinden. In de afsluitingsclip zou je bijvoorbeeld terug kunnen kijken naar de leerdoelen, een samenvatting kunnen geven van de belangrijkste onderwerpen die aan bod zijn gekomen en vooruit kunnen blikken op de eindtoets.

Benodigde voorbereidingen voor jou als docent:

Script:

Om de inhoud van de clips goed te kunnen voorbereiden en het daadwerkelijk opnemen ervan makkelijker te maken, is het uitschrijven van een script noodzakelijk. Op die manier blijf je zoveel mogelijk bij de inhoud en maak je het voor jezelf makkelijker. Tijdens de opname zal het script namelijk op een autocue worden afgespeeld. De template voor het script kun je hier downloaden.

Powerpoint-presentatie

en visuals:

Mocht je ook bulletpoints, grafieken of tabellen tijdens de clips willen laten zien, dan is het belangrijk dat je die verwerkt in een Powerpoint-presentatie op basis van een speciaal template. Aan de hand van deze template zorgen wij ervoor dat de visuals die je wilt gebruiken in de juiste verhouding staan t.o.v. het camerabeeld. Deze template kun je hier downloaden.

Oefenen:

Via www.cueprompter.com kun je vanuit je browser het script laten afspelen in een autocue. Zo kun je niet alleen de inhoud van het script oefenen, maar ook de benodigde tijd voor het gehele script  bijhouden.

Tijd en fysieke aanwezigheid:

De opnames van de clips zullen plaatsvinden in tijdslots van 1,5 uur in de MOOC studio op de 5e verdieping in het Wijnhaven-gebouw.

Aanvraagformulier

Geïnteresseerd? Vul dan dit aanvraagformulier in!

Wat je ervoor terugkrijgt:

• Een globale check/feedback op het script en visuals.
  • Technische ondersteuning bij het opnemen van de clip(s).
  • Bewerkte clip(s) van hoog professioneel kwaliteit in de vorm van een ‘talking head’ in combinatie met slides op de achter- of voorgrond.
  • Levering binnen 3 à 4 weken na opname, inclusief één feedbackmoment op de eerste versie.

Wat we niet kunnen leveren:

• Kennisclips met een ander format dan ‘talking head’.
  • Visuals met maatwerk.
  • Livestreams van colleges/lezingen (livestreamen vanuit hoorcollegezalen blijft natuurlijk mogelijk).

*Belangrijk:

Voor nu kunnen we deze service éénmaal per docent aanbieden tot het einde van het kalenderjaar 2021 i.v.m. de beperkte capaciteit. Het is op dit moment dus helaas nog niet mogelijk om als docent meerdere kennisclips op te nemen. Indien capaciteit en vraag het toelaten, is het streven om het opnemen van meerdere kennisclips per docent in de toekomst alsnog aan te bieden.

Contact?
FLO@fgga.leidenuniv.nl