Universiteit Leiden

nl en

Onderwijs

Tweede onderzoek Caring Universities: studenten melden meer psychische klachten

16 juni 2021

In juni 2020 deed Caring Universities onderzoek naar de mentale gezondheid en weerbaarheid van studenten. In januari 2021 volgde een tweede onderzoek. Daarbij meldden studenten meer psychische klachten zoals angst, stress en stemmingsklachten dan in het eerste onderzoek.

Mogelijk is dit resultaat niet representatief, omdat slechts 9,5% van de studenten de vragenlijst heeft ingevuld. De uitkomst kan gekleurd zijn als de vragenlijst vooral is ingevuld door studenten die last hebben van psychische klachten. Desondanks neemt Caring Universities dit signaal zeer serieus.

De universiteiten blijven het welzijn van hun studenten monitoren en werken er hard aan om de ondersteuning voor studenten steeds verder te verbeteren en uitbreiden. Naar verwachting zullen studenten in november 2021 opnieuw uitgenodigd worden om de vragenlijst in te vullen.

Wijs je studenten op de laagdrempelige online hulpprogramma’s

Studenten kunnen bij Caring Universities gratis online zelfhulpprogramma’s volgen om hun welzijn te verbeteren. Ze krijgen hierbij vrijblijvend hulp van een online coach. Studenten die de programma’s hebben gevolgd, zijn erg tevreden.

Zelfhulpprogramma's Caring Universities
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.