Update vrijdag 4 juni 2021: Zomer & start van het nieuwe collegejaar 2021-2022

4 juni 2021

Het meeste onderwijs is afgerond, de tentamens zijn gestart, de roostering voor het collegejaar 2021-2022 is bijna klaar en de zomer is in zicht. Wat hebben we met z’n allen een intens collegejaar achter de rug, waar ook nog eens tijd is gemaakt voor onderzoek en de ondersteuning steeds paraat stond. We hopen dat iedereen nog in goede gezondheid verkeert na al deze inspanningen.

Graag informeren wij je over de laatste stand van zaken. Bij alle informatie blijft de actuele situatie in Nederland leidend.

We gaan weer terug naar onze campus in september 2021

Deze week staan weer nieuwe landelijke versoepelingen op de agenda en ook voor het onderwijs is het scenario voor de start van het nieuwe collegejaar duidelijk.

We mogen weer naar de campus en de uitgangspunten zijn:

• Het onderwijs (incl. toetsing) wordt weer verzorgd op locatie;
  • We roosteren weer zoals voor de coronatijd, uiteraard in overleg met alle vakken. Half juni zijn de roosters gereed;
  • De 1,5 meter regel in de gebouwen is niet meer nodig;
  • Wel geldt vooralsnog een maximumcapaciteit voor hoorcolleges van 75 studenten (mogelijk wordt deze maatregel later losgelaten);
  • Bij alles geldt dat we afhankelijk blijven van de actuele coronasituatie.

Studenten nodigen we dan ook allemaal uit om in september naar Leiden en/of Den Haag te komen. Als studenten niet kunnen komen in verband met reisbeperkingen of corona(klachten), volgen zij het onderwijs hybride of via opnames.

Werken tot september 2021

Voor alle medewerkers blijft gelden dat in principe iedereen thuis werkt tot september, tenzij je onderwijs geeft of op de faculteit moet zijn voor onderzoek of organisatie. We adviseren je om voor de zomer naar je werkplek te gaan om alle updates van je computer te installeren en weer eens een kop koffie of thee te drinken op je facultaire werkplek. Deze toegang kun je regelen met je leidinggevende die de aanvraag kan indienen bij gebouwtoegang@LAW.leidenuniv.nl.

Voor interne teams (zonder gasten van buiten de universiteit dus) is het weer toegestaan om naar de universiteit te komen voor samenkomst, voor bijvoorbeeld training, ontwikkeling of scholing. Dit gaat ook in overleg met je leidinggevende. Uiteraard alleen als je geen verkoudheids- of andere coronaklachten hebt en de geldende regels in acht neemt zoals beschreven in ons campusprotocol. De maximumcapaciteit van een ruimte is bekend bij de servicedesk en staat aangegeven op de deur.

Sommige veranderingen willen we misschien wel vasthouden. Over het werken vanaf september 2021 ontvang je via je leidinggevende informatie zodra het universitaire beleid klaar is. Ook maak je hierover afspraken binnen je eenheid.

Reisbeleid

Medewerkers kunnen onder voorwaarden weer op dienstreis. Moet je voor het werk naar een gebied met kleurcode oranje of rood? Dan moet de aanvraag worden ondersteund door je faculteitsbestuur, heb je vooraf toestemming nodig van het College van Bestuur en worden er aanvullende voorwaarden gesteld. Denk bijvoorbeeld aan een risico-analyse en een veiligheidstraining. Voor dienstreizen naar landen met kleurcode geel vraag je ook toestemming aan het faculteitsbestuur. De facultaire contactpersoon voor de aanvragen van noodzakelijk dienstreizen is Simone van Diest.

Kijk voor alle gedetailleerde informatie op de website.

Evenementen

Door de versoepeling van de maatregelen zijn er ook nieuwe mogelijkheden voor evenementen. De diploma-uitreikingen, de introductieweken voor bachelor- en masterstudenten en de opening facultair jaar worden nu vormgegeven binnen de volgende kaders:

• Diplomeringen en afstuderen zijn onderwijsgerelateerd en mogen daarmee doorgaan. Hierbij is de capaciteit van de ruimte bepalend;
  • De café’s en restaurants op onze campus mogen max. 50 personen ontvangen (de capaciteit van de ruimte is bepalend). De Faculty Club is open vanaf 7 juni en er zijn weer zitplaatsen in de facultaire cafés.

Fit de zomer in

Vanaf zaterdag 5 juni mag het USC weer volledig open, wat betekent dat alle groepslessen weer doorgaan.

Door uitbreiding van de maximum groepsgrootte naar 50 personen kun je weer veilig meedoen aan een les yoga, Zumba, moderne dans, club power, gladiator, jumping of boksen (en meer).

Blijf op de hoogte

Voor ons als universiteit zijn de actuele coronaregels altijd leidend voor de invulling van ons onderwijs en onderzoek. De meest recente update is te vinden op https://www.universiteitleiden.nl/dossiers/coronavirus/updates

Zomerse afsluiting & vakantie

We adviseren je echt uit te rusten de komende zomerperiode en ook twee á drie weken vakantie te nemen om zo met energie te kunnen starten met het nieuwe collegejaar. Voor begin juli staat er een zomerse afsluiting op het programma. Nadere informatie volgt in de facultaire nieuwsbrief.