Universiteit Leiden

nl en

Organisatie

Vakantie 2021: houd rekening met de coronamaatregelen

4 juni 2021

Ben je op vakantie geweest of ga je nog met vakantie? Op de website van de Rijksoverheid lees je of je in quarantaine moet bij terugkomst in Nederland en welke regels er gelden voor de thuisquarantaine.

Actuele reisadviezen

Als je nog op vakantie gaat, kun je op deze website de actuele reisadviezen vinden. De universiteit onderschrijft de richtlijnen van de overheid. De overheid adviseert momenteel (stand 31 mei 2021): Reis alleen naar landen met een groen of geel reisadvies. Naar welk land u ook gaat, u kunt er te maken krijgen met coronamaatregelen zoals een quarantaine- of testplicht. Ook kan de situatie in een land snel veranderen. Houd daarom altijd het reisadvies in de gaten.

Code Oranje of Rood

Mocht je er niettemin voor kiezen naar een land/gebied te reizen waarvoor een oranje of rood reisadvies geldt, dan geldt op dit moment dat je bij terugkomst een negatieve testuitslag moet kunnen laten zien én er geldt een quarantaineplicht van 10 dagen.

Met een negatieve coronatestuitslag op dag 5 kun je de duur van het thuisblijven verkorten (stand 31 mei 2021). Houd bij het maken van de vakantieplannen rekening met deze verplichtingen. Wees je ook bewust van het feit dat een reisadvies kan wijzigen, zelfs als je je vakantiebestemming al hebt bereikt.

In quarantaine

Mocht je na jouw vakantie voor werk weer op locatie worden verwacht, maar kan dit niet doordat je verplicht in quarantaine moet omdat je uit een gebied komt met een oranje of rood reisadvies, neem dan hierover zo snel mogelijk contact op met jouw leidinggevende. Er kan dan worden gekeken hoe jouw afwezigheid op het werk kan worden opgelost en of er bijvoorbeeld extra vakantiedagen worden opgenomen. Wij hopen natuurlijk dat dit niet nodig zal zijn en wensen je alvast een fijne vakantie. Geniet en blijf gezond!

Meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.