Universiteit Leiden

nl en

Onderzoek

Vertel jij het BNR-publiek de geesteswetenschappelijke kant van het verhaal?

1 juni 2021

De wetenschapsrubriek van BNR loopt ook deze zomer gewoon door, maar hij wordt in die periode net iets anders ingevuld: zes weken waarin elke week een ander thema heeft en het niet per se een 'nieuwtje van de dag' hoeft te zijn (maar mag natuurlijk wel). Het mag ook een belangrijke ontwikkeling in een onderzoeksveld zijn, of iets wat binnenkort wordt opgestart. Een belangrijke vraag die nou eindelijk eens beantwoord moet worden, een persoonlijk verhaal van een onderzoeker, iets geks, iets grappigs: het kan allemaal. Het is wel fijn als er iets in zit wat nog niet veel mensen weten en het mag natuurlijk ook een publicatie/promotie zijn die toevallig in de juiste week valt. Voor ons als geesteswetenschappen is het natuurlijk een uitgelezen kans om het geesteswetenschappelijk perspectief te bieden op genoemde onderwerpen.

Laat vóór 9 juni weten of je geïnteresseerd bent. Uiterlijk 12 juli zal alles opgenomen moeten zijn. Dat opnemen werkt zo: ongeveer 20 minuten, niet live, via Skype/Teams/Zoom en vooraf even tijd om het door te spreken voor we beginnen.

Week 1 (12 juli t/m 15 juli) - Covid
Week 2 (19 juli t/m 22 juli) - Gedrag
Week 3 (26 juli t/m 29 juli) - De ruimte
Week 4 (2 aug t/m 5 aug) - Het lichaam/geneeskunde
Week 5 (9 aug t/m 12 aug) - Onze planeet (ook duurzaamheid)
Week 6 (16 aug t/m 19 aug) - Biologie (planten en dieren)

Ben je geïnteresseerd, stuur dan een mail naar de redactie o.v.v. BNR Zomerserie.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.