Universiteit Leiden

nl en

Bibliotheek, ICT, Onderwijs, Onderzoek

Alle Leidse publicaties in Scholarly Publications

19 juli 2021

Vanaf dinsdag 20 juli zijn in het Scholarly Publications Repository ook publicaties van onderzoekers van de Universiteit Leiden te vinden die niet zijn voorzien van een bijlage. Op die manier brengt de Universitaire Bibliotheken Leiden het volledige Leidse onderzoek op één plaats samen en wordt het zichtbaar gemaakt voor harvesters zoals Narcis. De publicaties zijn te vinden onder het filter 'Availability' met kenmerk 'Metadata Only'.

Deze wijziging in de doorgifte vergroot niet alleen de zichtbaarheid van het Leidse onderzoek, maar is ook een uitnodiging om de publicaties van bijlagen te voorzien. Door op de eigen naam te zoeken in het repository, is in één oogopslag zichtbaar welke publicaties nog niet Open Access beschikbaar zijn via het repository. Neem voor aanvullingen contact op met de facultair Lucris beheerder.

De publicatietabs op de universitaire website blijven ondanks deze wijziging hetzelfde. Alleen als er een bijlage is toegevoegd, zal de link van een publicatie doorverwijzen naar een handle in ons Scholarly Publications Repository.

Planning en voorwaarden

In het project nemen we uiteindelijk alle publicaties mee die geschreven zijn vanuit een Leidse aanstelling. Dit betekent dat publicaties waarbij de research area aangeeft dat ze uit een eerdere betrekking of nevenfunctie komen, niet worden doorgezet. Ook activiteiten – denk bijvoorbeeld aan publicatietype 'Lecture' - gaan niet standaard mee.

De publicaties zonder bijlage doorzetten gebeurt in stappen zodat we controle kunnen houden op de kwaliteit van de beschikbare metadatabeschrijving. Voor onderzoekers van het LUMC zijn de publicaties zonder bijlage al enige tijd beschikbaar; de gegevens van FGGA zetten we op een later moment door. Bij de overige faculteiten beginnen we met de peer reviewed tijdschriftartikelen van de laatste 6 jaar.

Scholarly publications Universitaire Bibliotheken Leiden
Ook publicaties met alleen beschrijvende metadata worden vindbaar in het repository
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.