ICT, Organisatie

15 en 16 juli: beperkingen gebruik uSis

15 juli 2021

Op 15 en 16 juli is uSis tussen 12.30 en 13.00 niet bereikbaar.

De beperkingen

Gebruikers die om 12.30 uur zijn ingelogd, worden automatisch uitgelogd. In de uren daarna verloopt het inloggen via een ticketingsysteem. Dit kan betekenen dat het inloggen in het systeem enige tijd kan duren. We verzoeken je alleen gebruik te maken van uSis in zeer dringende gevallen en enkel werkzaamheden uit te voeren die weinig capaciteit van uSis vragen.

De reden

Op 15 en 16 juli gaat de inschrijfperiode voor respectievelijk bachelor- en masterstudenten, voor vakken en tentamens van start. Omdat het gedurende de eerste uren na de start zo druk kan worden dat uSis overbelast kan raken, wordt een ticketingsysteem ingezet om uSis te beschermen én om ervoor te zorgen dat gebruikers weten waar ze aan toe zijn.

De aanleiding

Binnen het programma Harmonisatie Onderwijslogistiek is in samenwerking met alle faculteiten, een nieuw en geoptimaliseerd inschrijfproces opgesteld. Onderdeel hiervan is dat er vanaf het studiejaar 2021/2022 een eenduidige en duidelijke startdatum voor de inschrijfperiode voor alle studenten geldt. In de toekomst wordt dit proces ondersteund via het studentenportaal en de nieuwe inschrijffunctionaliteit MyStudymap.

Omdat het studentenportaal pas in november 2021 live gaat, betreft de inzet van het ticketingsysteem een eenmalige maatregel om de overgangsperiode te overbruggen.

Hulp bij vragen

Bij vragen over het ticketingsysteem en de inzet hiervan, kun je terecht bij de Helpdesk van het ISSC.