Brightspace courses toegankelijk voor studenten vanaf 15 augustus 2021

4 augustus 2021

Op 7 september 2021 begint het academisch jaar. Meerdere docenten zijn begonnen met het inrichten van de online leeromgeving; cursussen van semester 1 staan ondertussen al in Brightspace.

Vanaf 15 augustus 2021 zijn Brightspace cursussen van semester 1 per default toegankelijk voor studenten. Mocht je een cursus op een ander datum willen openstellen, dan is de ‘Start Date’ van een Brightspace cursus aan te passen, via: Course Tools > Course Admin > Course Offering Information > Start Date. Meer informatie te lezen in dit artikel.

Als er een specifieker onderdeel is binnen jouw Brightspace cursus dat nog niet toegankelijk moet worden voor studenten, kan je dit ‘Hidden’ (niet zichtbaar) maken. Door het desbetreffende ‘Content’ Unit of (sub-)module te kiezen en linksboven het onderdeel op de schakelknop te klikken, kan jij het onderdeel ‘Visible’ (zichtbaar) of ‘Hidden’ (verborgen) maken voor studenten. Daar over is meer te lezen in dit artikel.

Als je nog vragen hebt over Brightspace en de toegankelijkheid van jouw cursus, neem dan gerust contact op met Future Learning Office (FLO@fgga.leidenuniv.nl).